ЖИТТЯ

День вишиванки та пожежа в будинку: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Майже три місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже забули, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 20 травня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

День вишиванки у Переяславі: чи багато жителів міста одягнули святкові сорочки. Всесвітній день вишиванки традиційно святкують в третій четвер травня. У 2021-му цей день припав на 20 число. Але погода за десять днів до початку літа залишала бажати кращого: близько 17 градусів тепла, дещо вітряно та похмуро. Можливо, через це багато людей все ж одягнулися в те, що зручне та тепле, а не святкове. Бо на вулицях Переяслава практично не було людей у вишиванках.

У Переяславі почали вишивати копію рушника часів Григорія Сковороди. Цього дня до Меморіального музею Григорія Сковороди в Переяславі завітала відома вишивальниця, директорка бібліотеки для дітей ім. В.А. Симоненка в Києві та блогерка Тетяна Серебреннікова. Вона провела інтерактивну бесіду та майстер-клас для гостей заходу – учениць дев’ятого класу переяславської ЗОШ №3. Школярки навчилися простим, але цікавим технікам вишивки, що були популярними на Переяславщині у давні часи.

“Перше мистецтво – у вишиванках”: в музеї рушника в Переяславі провели святковий захід. А в музеї українського рушника в Переяславі провели культурологічний захід “Бабусина вишиванка — родовідна пам’ять”. Виступали з віршами, піснями, грали на музичних інструментах учні переяславської ЗОШ №2.

У Переяславі горів житловий будинок: господареві стало зле від шоку. Днем раніше у Переяславі на вулиці Поліській виявили сильне задимлення в приватному будинку. Господарю 1933 р.н. від шоку стало погано, йому викликали швидку допомогу. Причиною пожежі стало коротке замикання електропроводки. Саме через це загорівся телевізор і речі домашнього вжитку.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору