ЖИТТЯ

Дві ДТП, блоки на дорогах та футбол: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Майже три місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже забули, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 22 травня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

Автомобіль Ssangyong врізався у Lanos і поїхав геть: відео з місця події. Торік 22 травня о 12:12 на вулиці Б. Хмельницького поблизу другого відділення “Нової пошти” трапилася ДТП. Авто Ssangyong виїжджало задом на дорогу, де зіткнулося з автомобілем Lanos, який стояв на обочині з правого боку. Ssangyong швидко покинув місце події. Однак жителька Переяслава К.І. зафіксувала зіткнення на відеореєстатор у своїй автівці і надала кадри Інформатору.

Ми знайшли водія Lanos громадянина Д.Д., який проживає у Циблях. Він сказав, що у цей момент саме оформляв квитки на відпочинок в турагенції. Коли вийшов, то вже нікого не було. Досить серйозно було пошкоджено заднє ліве крило його автомобіля. Він звернувся до поліції, також отримав це відео з реєстратора для доказів.

Ближче до 13-ї години К.І. повідомила, що підозрюваного виявили біля супермаркету АТБ на вулиці Покровській, це літній чоловік. Йому пояснили, що трапилося, й він сам знайшов водія пошкодженого авто, щоб вирішити цю проблему. Сам Д.Д. зателефонував до Інформатора й подякував К.І. та поліції, які так швидко відреагували й не були байдужими до цієї неприємної ситуації.

ДТП біля пожежної частини в Переяславі: поліцію вирішили не викликати. Того ж дня близько 16:30 на перехресті вулиць Сковороди та Покровської (поблизу пожежної частини) у Переяславі сталася ДТП. На місці Інформатор виявив автомобіль Ford Sierra червоного кольору з розтрощеним капотом. Машина була порожня – ні водія, ні пасажирів. Поряд не було ні людей, ні поліції, але через декілька хвилин прийшов власник автівки. Розповів, що аварію спричинила жінка, яка переходила дорогу й зовсім не дивилася по боках. Очевидці повідомляли нам, що трішки раніше там було дві автівки. Постраждалих не було.

Чоловік також зазначив, що поліцію учасники ДТП не викликали – розібралися самі. Власник Ford Sierra самотужки евакуював автівку й швидко покинув місце ДТП. На перехресті лишилася тільки невелика купка скляних уламків.

Блоками рух транспорту в Переяславі не обмежуватимуть: як же боротимуться з вантажівками. У Переяславі мали обмежити рух вантажного транспорту через місто. Рішення про це прийняли на дев’ятій сесії міської ради 22 квітня 2021 року. Офіційна причина – ремонтні роботи, по суті, це б дозволило нашому місту врятуватися від “пошесті” фур, які розбивають дороги. Планували встановити залізобетонні блоки на в’їзді в місто з боку Черкас та в селі Чирське перед мостом. Обіцяли зробити це буквально за тиждень. Але в підсумку не врахували всіх нюансів: поліція не надала дозволу на це, адже як такої альтернативи руху немає. Міській владі довелося шукати інші шляхи вирішення цієї проблеми.

Чемпіонат Переяславщини з футболу: “Дніпро” поки що ніхто не може зупинити. 22 травня відбувся третій тур чемпіонату Переяславщини з футболу. У центральному матчі одноосібний лідер – дівичківський “Дніпро” – приймав “Матадор” із Переяслава, який не програв жодної гри. Дніпряни зрештою здобули третю перемогу поспіль – 5:2. Із 9 очками вони впевнено лідирували в турнірній таблиці.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору