ЖИТТЯ

“П’яне” вбивство, торговий центр та незаконні гаражі: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад три місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже забули, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 25 травня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

Ударила ножем у груди: на Переяславщині трапилося ще одне “п’яне” вбивство. Торік 24 травня близько першої години ночі у селі Гланишів Переяславської ТГ трапилося вбивство. Під час спільного розпиття спиртних напоїв між жителькою села 1978 р.н. та її співмешканцем 1977 р.н. виникла сварка, внаслідок чого жінка ножем вдарила в груди чоловіка. Він помер.

На Переяславщині загорівся житловий будинок: відео з місця події. А 25 травня о 12:02 надійшло повідомлення про пожежу в селі Мала Каратуль Ташанської ТГ. Розвідка показала, що в будинку горіла кімната розміром 3х6 кв. метри. Постраждалих не було. Згоріли речі домашнього вжитку. Причини пожежі не повідомили.

Біля Борисоглібської площі в Переяславі Борис Аврамич хоче побудувати торговий центр: Саулко проти. На десятій сесії міської ради 20 травня 2021 року в блоці земельних питань депутати розглянули, зокрема, таке: “Про поновлення договору оренди земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель торгівлі товариству з обмеженою відповідальністю “Аврокс” по вул. Літописній, 2а в м. Переяславі”. Йшлося про ділянку площею 0,01 га, яка межує з Борисоглібською площею. Земельна комісія не рекомендувала позитивно голосувати за це питання. Зрештою розгорнулося тривале обговорення. Лише вісім депутатів підтримали цей проєкт рішення.

Гаражі з берега Трубежа в Переяславі вже прибрали: на місці були поліція та працівники міськради. У Переяславі на вулиці Можайська, 11/2 планували зводити багатоквартирний будинок. Однак для цього потрібно було звільнити територію під будівництво, процес неабияк затягнувся. Необхідно було демонтувати 11 незаконно встановлених металевих гаражів. Тривало це кілька місяців. Але вийшло так, що власники свої гаражі перенесли з одного незаконного місця в інше. На десятій сесії міської ради 20 травня 2021 року депутатка Аліна Литвин розповіла, що два гаражі розмістили в прибережній зоні Трубежа поблизу вулиці Оболонної.

Однак ця ситуація не єдина, яка стосується незаконних гаражів у Переяславі. Голова міськради Вячеслав Саулко на сесії сказав, що на березі Альти, де проводилися роботи з благоустрою, незаконно розміщувалися 47 гаражів. При цьому більше 30 з них не використовувалися.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору