ВЛАДА

Гаражі з берега Трубежа в Переяславі вже прибрали: на місці були поліція та працівники міськради

У Переяславі триває боротьба з незаконними гаражами. Два біля Трубежа вже прибрали.

У Переяславі на вулиці Можайська, 11/2 планують зводити багатоквартирний будинок. Однак для цього потрібно було звільнити територію під будівництво, процес неабияк затягнувся. Необхідно було демонтувати 11 незаконно встановлених металевих гаражів. Тривало це кілька місяців. Але вийшло так, що власники свої гаражі перенесли з одного незаконного місця в інше. На десятій сесії міської ради 20 травня депутатка Аліна Литвин розповіла, що два гаражі розмістили в прибережній зоні Трубежа поблизу вулиці Оболонної. Про це повідомляє Інформатор.

– Вчора під час передсесійного засідання мені почали надходити повідомлення від жителів Оболонної та Можайської щодо того, що гаражі з вулиці Оболонна незаконно демонтуються в прибережну захисну смугу річки Трубіж, – зазначила Литвин. – Я щиро вдячна головному архітекторові міста, інспектору з благоустрою, працівникам поліції, які оперативно виїхали за вказаною адресою. В ході обстеження визначили, що гаражі, раніше розміщені біля будинку на Оболонній, 2в, перенесли безпосередньо на інженерні мережі, які проходять під землею, зокрема, на високовольтній електролінії та на каналізаційному колекторі. Звертаюся до власників цих гаражів з проханням демонтувати їх та дотримуватися вимог чинного законодавства, узгоджуючи їхнє розміщення з профільними службами міської ради.

19 травня інспектор з благоустрою Олександр Калашник викликав на місце події поліцію для фіксації правопорушення. Жодних рішень щодо заяви йому досі не надходило. Вже в понеділок, 24 травня, Аліна Литвин повідомила Інформатору, що гаражів у прибережній зоні немає, вочевидь, їх прибрали власники. Калашник 25 травня підвердив цю інформацію:

– Я сьогодні поцікавився у працівників ВУКГ, чи вони демонтували ці гаражі. Вони повідомили, що виїхали туди з головним інженером, але гаражів уже не було.

Однак ця ситуація не єдина, яка стосується незаконних гаражів у Переяславі. Голова міськради Вячеслав Саулко на сесії сказав, що на березі Альти, де зараз проводяться роботи з благоустрою, незаконно розміщуються 47 гаражів. При цьому більше 30 з них не використовуються.

– Це якась пошесть! Хто де вздумає, де захоче, ліпить що попало, – обурився Саулко. – Ми робили відповідні приписи, але переставляють з одного місце на інше – й ні до кого не доходить. Прошу відділ архітектури та земельних ресурсів, інспекції з цих питань тримати все на контролі. Юридичний відділ прошу підготувати відповідну інформацію для звернення до правоохоронних органів.

Тут має “вирости” багатоквартирний будинок

Гаражі з Можайської прибрали

Біля Трубежа їх переносити не можна

Нагадаємо, що на цій же сесії розглядали два земельні питання, які стосуються теплоелектростанції, що в Переяславі на вулиці Героїв Дніпра. Депутати не дозволили ТОВ “Югенергопромтранс” надати частину своєї території в суборенду для будівництва теплиць.

Віталій Усик

Фото: Юрій Товкайло

Нагору