Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Суботник, футбол та камера від ХатаNet: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад три місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже забули, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 29 травня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

Відбувся останній суботник у парку “Набережний” в Переяславі: що буде далі. Торік 29 травня відбувся останній суботник в парку “Набережний”. Переяславці збиралися, щоб прибрати територію, два місяці поспіль, тому фінальний ривок вирішили відсвяткувати. Організатори суботника Олександра Дем’яненко, Олег Любченко, Ольга Щербак і Владислав Юденко підготували для всіх подарунки: хтось отримав смачні пряники від Світлани Остапенко, хтось – брелоки чи магніти, інші – чашки з принтами, які пов’язані з Переяславом. Олександра приготувала смачну уху, а від компанії XataNet учасники отримали гарячу піцу.

XataNet встановила ще одну камеру над Альтою в Переяславі: спостереження за будівництвом набережної триває. Днем раніше працівники компанії XataNet встановили вже другу сучасну камеру огляду. Тепер поблизу ТЦ “Магніт”. Перша камера над Альтою з’явилася 27 квітня 2021 року на даху будинку на вулиці Миру, 4. Вона захоплювала огляд на 360 градусів. Цього разу кут огляду трохи менший – 250 градусів. Камера фіксує простір від будинку на вулиці Богдана Хмельницького, 42 (тут, до слова, розміщується офіс Інформатора) до майбутньої набережної. Камера фірми Нikvision коштує близько 20 тисяч гривень. XataNet встановила її за власні кошти.

Чемпіонат Переяславщини з футболу: “Дніпро” все ще лідирує. 29 травня відбувся четвертий тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Переяславські “Солонці” приймали лідера чемпіонату дівичківський “Дніпро”. Гра закінчилася з рахунком 1:1. Таким чином, “Дніпро” із 10 очками залишився на першому місці.

Нагору