ЖИТТЯ

На Переяславщині проведуть традиційний чемпіонат з футболу

Футбольний чемпіонат Переяславщини проведуть, попри воєнний стан. Він має розпочатися вже у суботу.

У суботу, 25 червня, має розпочатися чемпіонат Переяславщини з футболу. У ньому зголосилися взяти участь сім команд: Вовчків (Переяславська ТГ), “Матадор” (Переяслав), Семенівка (Студениківська ТГ), “Переяслав”, “Бурти” (Переяслав), “Дніпро” (Дівички) та Лецьки (Циблівська ТГ). Гратимуть у два кола. “Дніпро” домашні матчі проводитиме на центральному переяславському стадіоні, оскільки поле у Дівичках наразі реконструюють (перекопують). Про це Інформатору розповів голова федерації футболу Переяславщини Владислав Столяренко.

Наразі тривають останні приготування до початку турніру. Столяренко відправляє відповідні запити до владних структур, щоб отримати дозволи на проведення чемпіонату.

– Ми з Володимиром Митрофаненком ініціювали створення ГО “Федерація футболу Переяславщини”. Від її імені й звертаємося до міської та районної рад. Зараз нам необхідні дозвіл для проведення змагань в умовах воєнного стану та приміщення для федерації. Думаю, зі всім цим проблем не буде, тим паче, усне погодження вже отримав. У деяких інших районах Київщини вже розпочали або готуються розпочати чемпіонати, ми чекали такого прецеденту. Звичайно ж, треба буде дотримуватися певних умов безпеки. Зокрема, матчі проходитимуть без вболівальників, а неподалік від місць проведення мають бути укриття, – пояснив Владислав Столяренко.

Щодо федерації, то до складу виконкому увійдуть представники команд учасників. Рішення прийматимуть більшістю голосів. Сам голова федерації вважає, що це буде максимально справедливо. Натомість, в дисциплінарному комітеті він хоче бачити колишніх арбітрів, які працювали на матчах чемпіонату Переяславщини. Їхні імена ми оприлюднимо після затвердження під час першого засідання виконкому федерації.

Також зараз завершується робота над регламентом змагань та календарем. Команда Дем’янець (Переяславська ТГ) не може брати участь у турнірах під егідою федерації, оскільки не зробила фінансового внеску за попередній чемпіонат. Її гравців при цьому не можна заявляти за інші команди. Про більш футбольні справи – у наступних публікаціях.

Нагадаємо, що у Білій Церкві провели благодійний турнір з легкої атлетики на підтримку ЗСУ. Вдало виступили вихованці Переяславської ДЮСШ.

Віталій Усик

Нагору