ЖИТТЯ

Що робити з гербом СРСР на щиті “Батьківщини-матері” в Києві: нове опитування в “Дії”

У застосунку “Дія” запустили нове опитування. Цікавляться в українців, чи варто знімати герб СРСР на щиті “Батьківщини-матері”.

В “Дії” запустили нове опитування для українців. Громадян просять відповісти на просте запитання: “Що будемо робити з гербом СРСР на щиті монумента “Батьківщина-мати”?”. Про це Інформатор дізнався у Telegram-каналі міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова.

Київський монумент “Батьківщина-мати” – найвища скульптура в Європі. Втім, на ньому досі є герб Радянського Союзу.  Чи варто його прибрати, вирішили дізнатися в українців. Відповідне опитування триватиме із 7 до 21 липня в застосунку “Дія”. Запропонували такі варіанти відповіді:

  • Залишити все, як є
  • Зняти герб СРСР
  • Замінити на тризуб

“Після початку повномасштабної війни процес декомунізації активізувався. Тому Міністерство культури та інформаційної політики ініціювало опитування в застосунку Дія щодо подальшої долі щита з радянським символом. Опитування триватиме два тижні. Продовжуємо будувати електронну демократію разом”, – наголосив Михайло Федоров.

Нагадуємо, що сержант ЗСУ Тарас Костін в ефірі всеукраїнського телемарафону розповів про ситуацію з мобілізацією на Переяславщині.

Нагору