ЖИТТЯ

Заклик до єдності православ’я: ПЦУ та УПЦ підписали декларацію “взаєморозуміння”

Православна церква України та Українська православна церква погодили декларацію “взаєморозуміння” та закликали до єдності православ’я. Обидві сторони засуджують путінський режим.

За результатами зустрічі священників уже підписано та опубліковано Декларацію розуміння УПЦ та ПЦУ. Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко, передає Інформатор.

У документі “духовенство відзначило, що у міжконфесійних відносинах у сучасності бачить єдність поглядів у засудженні деструктивної позиції Московської патріархії, яка, знехтувавши Заповідями Божими, перетворилася на “прислугу” путінського режиму та благословляє російських агресорів на кровопролиття”.

Також у декларації йдеться “про розуміння необхідності єднання для захисту України та необхідності єдності українського православ’я, що стоїть перед зовнішніми та внутрішніми викликами сьогодення”.

Нагадуємо, що 5 церков сіл Переяславської громади та три церкви міста, які раніше підпорядковувалися УПЦ, прийняли рішення про перехід до ПЦУ. Останніми рішення про перехід прийняли парафіяни Свято-Успенського кафедрального собору в Переяславі.

Нагору