ЖИТТЯ

Нацбанк ввів у обіг дві монети, присвячені пісні “Ой у лузі червона калина”

Нацбанк України ввів у обіг дві пам’ятні монети. Вони присвячені пісні “Ой у лузі червона калина”.

18 липня Національний банк України ввів у обіг дві пам’ятні монети “Ой у лузі червона калина” номіналом у 5 і 10 гривень. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт Нацбанку.

Заступник голови НБУ Олексій Шабан пояснив, що пісня “Ой у лузі червона калина” під час війни стала українським символом незламності. Крім того, пам’ятні монети – знак подяки українським захисникам і захисницям.

На аверсі монет – стилізована композиція українських захисників різних поколінь (козаків, січових стільців, воїнів ЗСУ), які підіймають калину. Крона калини утворюють адмінкордони української держави. На реверсі монети зображена калинова гілка.

Монету номіналом 5 гривень виготовили тиражем до 250 тисяч штук, а 10-гривневу монету – до 5 тисяч штук. Дизайн монет створили художник Дмитро Кривонос, а також скульптори Святослав Іваненко та Володимир Атаманчук.

Придбати пам’ятні монети можна в банків-дистриб’юторів із продажу пам’ятних монет та сувенірної продукції: “УКРГАЗБАНК”, “РАДАБАНК”, “ТАСКОМБАНК”, “ПриватБанк”.

Нагадаємо, що раніше Національний банк України представив пам’ятну монету номіналом 10 гривень, присвячену Військово-Морським силам Збройних Сил України. Який вигляд вона має, дивіться за посиланням.

Нагору