ГРОШІ

Базар vs супермаркет: де в Переяславі вигідніше купувати продукти

Люди завжди шукають вигідніші пропозиції, особливо при покупці продуктів. За цим часто вирушають на базар або до супермаркетів. Де ж дешевше купувати у Переяславі?

Переяславці часто обирають супермаркети для купівлі найтиповіших та найнеобхідніших продуктів – м’яса, овочів. Втім, є серед містян і прихильники закуповуватися на базарі. Інформатор дізнався актуальні ціни звичних продуктів у головних супермаркетах міста (“ЕКО-маркет”, АТБ, “Фора”, “ЛотОК”) і порівняв їх із найсвіжішими базарними.

До списку товарів увійшли куряче філе, куряча тушка, помідори, огірки, молода картопля, солодкий перець, баклажани, буряки, капуста, цибуля, кабачки. У дослідження ми не вносили акційних цін.

Баклажанів, перцю та кабачків у деяких супермаркетах не було. Однак ціни на ці товари також повідомляємо.

ВИСНОВОК

У результаті дослідження ми з’ясували, що курячу грудку вигідніше купувати в “ЕКО-маркеті”, ніж на базарі та в інших великих магазинах. Те ж саме стосується і молодої картоплі. Натомість, буряки краще купувати в АТБ, а курячу тушку та цибулю – у “Форі”. Але більшість позицій товарів (6 із 11) вигідніше купувати саме на базарі. Явно дешевші тут огірки, перець та кабачки.

Нагадуємо, що порівняно з минулим літом, ціни на базарі в Переяславі зросли. Але чи на всі продукти і чи надто помітно, дізнавайтесь за посиланням.

Яна Малишко

Нагору