ГРОШІ

У Студениках купують два шкільні автобуси за майже 5 мільйонів гривень

У Студениках придбають два шкільні автобуси. А де ж поділися ті, що були?

29 липня виконавчий комітет Студениківської сільської ради оголосив тендер на придбання двох шкільних автобусів. Планує витратити на них щонайбільше 4 мільйони 800 тисяч гривень. Згідно з тендерною документацією, автобус повинен мати не менше 25 місць, а також бути 2022 року випуску. Переможцеві торгів слід доставити транспорт до 16 вересня цього року. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на ресурси тендерних закупівель.

Голова Студениківської ТГ Марія Лях розповіла Інформатору, що така необхідність виникла, адже два автобуси, які були в громаді, передали на потреби Збройних сил України:

– Вони зараз на “передку”. Тож довелося виділяти кошти на придбання нових автобусів із бюджету громади. У нас до школи в Студеники підвозиться автобусами 247 учнів із Соснови, Соснівки, Сомкової Долини, Козлову, старих Студеників, які за три кілометри від школи. А ще понад пів сотні дітей їздять до дитсадка, лише із самої Семенівки возять 23. Було в нас ще питання підвозу дітей із Вовчкова у Пристроми, але його ми закрили маленькою “газелькою”, яку надав “Укрпромпостач”.

Щодо того, чи розпочнеться навчальний рік у очному форматі, Марія Лях сказала: “Це вже як комісія вирішить. Ми готуємося і сподіваємося, що вдасться. У Пристромах немає укриттів, у Семенівці – слабеньке, треба його дооснащувати. Загалом працюємо в цьому напрямку”.

Нагадаємо, що у Переяславі планують витратити кілька мільйонів гривень на потреби ВУКГ. Що саме хочуть придбати, читайте за посиланням.

Віталій Усик

Фото тематичне

Нагору