ЖИТТЯ

Дві команди з Переяслава зустрінуться у Дем’янцях: анонс туру чемпіонату з футболу

У суботу відбудеться сьомий тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Хто з ким гратиме та які прогнози?

Завтра, 6 серпня, відбудеться сьомий тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Ним завершиться перше коло змагань. Жоден із матчів не пройде у Переяславі, хоча й буде міське дербі. Інформатор традиційно анонсує черговий тур.

У центральному матчі туру о 17:00 Вовчків (Переяславська ТГ) прийме дівичківський “Дніпро”. Після того, як вовчківчани розгромно поступилися переяславському “Матадору”, їх не можна вважати претендентами на чемпіонство. Тут вже варто задуматися про те, щоб втриматися у боротьбі за хоча б якісь медалі. Тим паче, вже точно (дисциплінарний комітет прийняв офіційне рішення) Вовчків три наступні тури проведе без своїх лідерів Олега Розовика та Олександра Галицького. Їх дискваліфікували за образи та погрози арбітру в тому ж знаковому протистоянні з “Матадором”. Тепер ці хлопці вийдуть на поле аж у вересні – якраз на принциповий матч проти Семенівки (Студениківська ТГ).

У “Дніпра” ситуація патова – очок втрачати не можна, якщо ще є сподівання зачепитися за медалі. Дівичківська команда дала бій і Семенівці (1:2), і “Матадору” (2:4), і “Переяславу” (1:2), але всім програла. А перемогти змогла лише аутсайдерів – “Бурти” (Переяслав) та Лецьки (Циблівська ТГ). Пора навчитися вигравати у рівних суперників. З ким, як не зі знекровленим Вовчковом, це зробити? Однак те, що Вовчків зараз як поранений звір, і може зіграти на його користь. Він здатен влаштувати бійню і довести, що скоріше живий, аніж мертвий.

Годиною раніше, о 16:00, у Дем’янцях розпочнеться матч “Матадор-Університет” – “Переяслав”. Дивно, чи не так? Переяславське дербі – у Дем’янцях. При цьому “Матадор” має свій основний домашній стадіон в переяславському університеті, також завжди можна зіграти на міському стадіоні ім. В. Лобановського. Але в нашому чемпіонаті, так виходить, команди взагалі не зважають на вболівальників. Головне, щоб футболістам було зручно грати, а фани вже нехай підлаштовуються. Хіба Дем’янці не могли заявити свою сільську команду, щоб за неї вболівали місцеві жителі? Як би районна федерація не намагалася популяризувати турнір, допоки командам дозволятимуть такі моменти, футболом цікавитиметься все менше людей.

А щодо самої гри, то “Матадор”, який зараз на другому місці, та “Переяслав”, який йде четвертим, мали б скласти найцікавішу пару цього туру. Однак інтриги цьому протистоянню все ж не вистачає. “Матадору” необхідна перемога, щоб наблизитися до Семенівки на відстань одного очка й зберегти шанси на боротьбу в чемпіонаті. Вони навряд втратять таку нагоду.

І нарешті в очному поєдинку зустрінуться команди, які до останнього туру кола не спромоглися набрати жодного очка. Лецьки о 18:00 приймуть “Бурти”. Попри те, що Лецьки і забили значно більше, і грають досить чисто (без жовтих карток), фаворитами все-таки є досвідченіші переяславці.

Нагадаємо, що в попередньому турі “Дніпро” знову поступився у досить рівному поєдинку, а “Матадор” вийшов на друге місце. Детальний огляд – за посиланням.

Віталій Усик

Нагору