ЖИТТЯ

Семенівка знову може оформити чемпіонство у Переяславі у День міста: анонс туру чемпіонату з футболу

У суботу Семенівка вдруге поспіль може стати чемпіоном з футболу. І знову після матчу в Переяславі.

Завтра, 17 вересня, відбудеться 12 тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Він може остаточно завершити чемпіонську інтригу, адже Семенівка (Студениківська ТГ) має чудову нагоду вдруге поспіль здобути золоті медалі. Детальніше про це розповідає Інформатор.

На стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі о 16:30 розпочнеться матч “Переяслав” – Семенівка. Здається, у спортивному плані тут все очевидно: Семенівка впевнено без поразок іде до чемпіонства, “Переяслав” надзвичайно нестабільний – має стільки ж перемог, як і програшів, у першому колі поступився семенівчанам 1:4. Про яку інтригу тут можна говорити?

Але цей матч у будь-якому разі стане визначним. Рівно рік тому, 18 вересня 2021-го, Семенівка в гостях перемогла переяславський “Матадор” із рахунком 1:0 і вперше стала чемпіоном Переяславщини з футболу. А ще саме тієї суботи Переяслав відзначав День міста. Власне, завтра історія може повторитися практично ідентично. У День Переяслава на переяславському стадіоні Семенівка, перемігши переяславську команду, може оформити чемпіонство. При цьому стане недосяжною для іншої переяславської команди. Щоправда, рік тому це було в останньому турі, а зараз – за два тури до фінішу.

“Переяславу” програвати ніяк не можна. По-перше, команда бореться за “бронзу” і кожна втрата очок може стати фатальною. По-друге, все-таки найпопулярніша команда міста (це підтверджена інформація, ми проводили голосування серед читачів) зобов’язана привітати вболівальників перемогою. Але “не можна програвати” – не означає, що виграти реально.

Грою проти “Матадора” розпочалися проблеми Вовчкова (Переяславська ТГ) у цьогорічному чемпіонаті. Вовчків тоді програв 0:3, втратив через дискваліфікацію двох провідних гравців, і таким чином розпочав свою серію поразок, яка тривала протягом п’яти матчів. Однак перемога минулого туру повернула вовчківчан до трійки найкращих команд. “Матадор” має нагоду вдруге за сезон опустити на “грішну землю” Вовчків. Однак і в сільської команди є мотивація помститися за болючу поразку в першому колі. Матч у Вовчкові розпочнеться о 16:30.

Матчем “Дніпро” (Дівички) – Лецьки (Циблівська ТГ) о 14:00 розпочнеться футбольний день у Переяславі. Той, хто не любить різних ярмарків та урочистостей, зможе провести суботу на головному стадіоні нашого міста. Так, це протистояння майже не інтригує, але турнірне значення воно має. У випадку своєї перемоги та поразок конкурентів, що цілком ймовірно, “Дніпро” може вийти на третє місце у таблиці. (Вже після публікації цього матеріалу нам повідомили, що Лецьки не приїдуть на матч із “Дніпром”. Їм присудять технічну поразку – оновлено 16 вересня о 16:30).

Нагадаємо, що негода зіпсувала минулий тур футбольного чемпіонату. Матчі подивилась найменша кількість вболівальників. Статистичні деталі – за посиланням.

Віталій Усик

Нагору