Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Вовчків, “Переяслав” чи “Дніпро”: хто здобуде “бронзу” чемпіонату з футболу

Три матчі до кінця чемпіонату, три команди мають шанси на “бронзу”. Як все може скластися?

Завтра, 1 жовтня, відбудеться останній, 14 тур, чемпіонату Переяславщини з футболу. Обидва матчі мають величезну інтригу, адже три із чотирьох команд, які братимуть у них участь, борються за “бронзу”. Інформатор розповідає деталі.

Після двох неявок на ігри Лецьки (Циблівська ТГ) автоматично дискваліфікувалися з турніру. Тож їхній матч із “Буртами” (Переяслав) завершився технічною поразкою. Відповідно, вже зараз відомо, що “Бурти” мають 12 очок та шосте підсумкове місце, а Лецьки – 0 очок та останнє місце.

Також відомо, що Семенівка (Студениківська ТГ) із 34 очками стала чемпіоном. “Матадор-Університет” (Переяслав) точно буде “срібним” призером, однак кількість його набраних очок ще може змінитися. А ось далі починається найцікавіше. Вовчків (Переяславська ТГ) із 16 очками, “Переяслав” та “Дніпро” (Дівички), у яких по 15 очок, ведуть боротьбу за бронзу. При цьому вовчківчанам залишилось провести один матч, а їхнім прямим суперникам – по два. Втім, за вдалого збігу обставин Вовчків може здобути “бронзу” вже завтра.

Вовчків приїде у гості до “Дніпра”. Якщо “Дніпро” зазнає поразки, а в паралельному матчі “Переяслав” програє “Матадору”, то Вовчків стане недосяжним для конкурентів. Очний матч “Переяслав” – “Дніпро” вже не матиме особливого сенсу.

Якщо “Дніпро” програє, а “Переяслав” виграє, то шанси на “бронзу” втратить лише дівичківська команда. У Вовчкова буде 19 очок, а у “Переяслава” – 18. Переяславцям слід буде перемагати “Дніпро” через тиждень. Нічиєї може не вистачити, оскільки за особистими зустрічами у “Переяслава” та Вовчкова абсолютна рівність (0:2, 2:0), а різниця м’ячів може бути кращою саме у Вовчкова.

Якщо “Дніпро” виграє, а “Переяслав” програє, то шанси на “бронзу” втратить Вовчків. У “Дніпра” буде 18 очок, у Вовчкова – 16, а у “Переяслава” – 15. Тоді у вирішальній зустрічі із “Дніпром” “Переяслав” влаштує лише перемога з будь-яким рахунком (у грі першого кола “Переяслав” переміг 2:1).

Якщо виграють і “Дніпро”, і “Переяслав”, то Вовчків, зрозуміло, випадає із боротьби за “бронзу”. “Переяславу” у вирішальній зустрічі із “Дніпром” у такому випадку вистачить і нічиєї, а “Дніпро” матиме сподіватись лише на перемогу.

Якщо обидва завтрашні матчі завершаться внічию, а потім не визначать переможця і “Переяслав” з “Дніпром”, то у всіх трьох претендентів на “бронзу” буде по 17 очок. Третє підсумкове місце тоді посяде Вовчків, адже у нього найкраща різниця забитих та пропущених м’ячів – плюс 6. Четвертим стане “Дніпро” – плюс 5, а п’ятим – “Переяслав” – мінус 1.

Ще один цікавий розклад може статись, якщо Вовчків буде кращим за “Дніпро”, а “Переяслав” зіграє внічию з “Матадором” та переможе “Дніпро”. Тоді у “Переяслава” та Вовчкова буде по 19 очок, а вище опиниться той, у кого краща різниця м’ячів. “Переяславу” треба буде не просто перемагати “Дніпро”, а буквально знищувати його.

Отож, завтра на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі буде гаряче. На вас чекають два із трьох “бронзових” матчів:

  • 13:30 “Дніпро” – Вовчків
  • 15:30 “Переяслав” – “Матадор”

На цьому футбольний вікенд у Переяславі не завершиться. Вже у неділю, 2 жовтня, на стадіоні ім. В. Лобановського відбудеться “Кубок Перемоги”. Участь братимуть футболісти 2009-2010 р.н. Початок – о 10:00.

Нагадаємо, що “Солонці” із Переяслава стали чемпіоном Яготина з мініфутболу. Детальніше – за посиланням.

Віталій Усик

Нагору