ЖИТТЯ

Православна церква України дозволила проводити різдвяні богослужіння 25 грудня

Православна церква України дозволила різдвяні богослужіння 25 грудня. Таке бажання мають висловити настоятель та громада.

Православна церква України дозволила святкувати Різдво 25 грудня та проводити богослужіння. Підставою для ухвалення такого рішення стали численні запити від вірян і дискусія, що точиться всередині церкви та суспільства, зокрема, через обставини війни. Про це повідомляє ПЦУ на Facebook-сторінці, передає Інформатор.

“Там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних, як виключення дозволити за рішенням настоятеля та громади 25 грудня 2022 р. звершити богослужіння за чином свята Різдва Христового з подальшим поданням через єпархіальні управління до Київської Митрополії письмової інформації про число учасників такого богослужіння. У разі звершення такого богослужіння його учасники в цей день звільняються від обмежень посту”, – йдеться в повідомленні.

Водночас ПЦУ зауважує, що цей крок дозволить вивчити “реальні церковні потреби в здійсненні найближчим часом календарних змін”.

Зазначимо, що 7 січня православні церкви, а також УГКЦ святкують Різдво Христове за юліанським календарем. Римо-католицька церква, більшість протестантських церков і православних церков світу святкують Різдво 25 грудня.

Нагадаємо, що 14 жовтня відзначали День захисників та захисниць України. Як це було в Переяславі, дивіться тут.

Фото із Facebook-сторінки ПЦУ

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору