ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: ліцеїстка Євгенія Малишко радить відвідати “Білий міст”

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Євгенія Малишко?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Сьогодні своїм улюбленим місцем поділилась учениця ліцею-інтернату “Патріот” Євгенія Малишко. Вона радить побувати на “Білому мосту” в Переяславі.

Як дістатися? Від автовокзалу можна піти двома шляхами. Перший – через “Стару греблю” йти попід річкою Трубіж прямо через маленький ліс, це займе хвилин 15. Другий шлях – простіший, від ЦПТО завжди прямо асфальтованою дорогою.

Чим це місце особливе? Своєю атмосферою. Я дуже люблю природу. Якщо поблизу є водойма, це взагалі “комбо”. Влітку там можна гарно відпочити, погуляти з друзями, покупатись. В інші ж пори року можна просто помилуватися краєвидами. Можливо, це місце не ідеальне та не достатньо привабливе, але в ньому однозначно щось є.

Коли відкрила це місце? Два роки тому, коли з друзями вирішили піти на пікнік. Ми довго шукали, де в Переяславі можна посидіти тихо та відпочити на природі. Один знайомий запропонував сходити до “Білого мосту”, мовляв, там і спокійно, і природа, нікому не заважатимемо.

Особлива згадка. Пам’ятаю, вирішила показати це місце своїй подрузі. Ми прийшли, погуляли, збиралися вже йти додому, але доля вирішила інакше. Так вийшло, що того дня вона там познайомилась зі своїм майбутнім хлопцем. І досі жартую, що я провідний амур, адже допомогла подрузі знайти своє кохання.

Ще кілька рекомендацій. Дуже затишним місцем вважаю сквер “Серце Переяслава” в центрі міста. Там можна архітектурою помилуватися, подивитись на фонтан, посидіти на лавці в затишку. Ну і звісно, музей просто неба – моя окрема любов, кожної пори року він по-особливому прекрасний.

Нагадаємо, що тиждень тому в рубриці “Улюблені місця Переяславщини” редактор Інформатора Віталій Усик розповів, де зазвичай проводить найбільше часу. Читайте про це за посиланням.

Яна Малишко

Фото надала Євгенія Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору