ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: які таємниці приховує “Школа добра і зла”

У нашому житті часом не вистачає магії та чудес. Фантастичний фільм “Школа добра і зла” від Netflix допоможе відволіктись від буденності.

У рубриці “Інформатор вихідного дня” розповідаємо про черговий фантастичний фільм, який можна переглянути із сім’єю або друзями. “Школа добра і зла” (2022) від Netflix – що про нього розкаже журналістка Інформатора?

Школа добра і зла – це фантастичний фільм режисера Пола Файга за сценарієм Ванесси Тейлор, Девіда Магі, заснований на однойменному романі 2013 року Сомана Чайнані. Фільм розповідає про пригоди найкращих подруг Софі та Агати, яких викрали до Школи добра і зла.

На початку фільму Ріван і Рафаль, два брати, які доглядали за школою, зійшлись у битві. Один із них був добрим, а інший – підступним. Він задумав план, який приведе його до величі. Рафаль застосував “магію крові”, щоб вбити свого брата, але зазнав поразки і провалився в безодню.

Через багато років після цих подій фільм розповідає про двох подруг, які живуть у звичайному селищі Гавальдон. Софі та Агата зовсім різні, але це не заважало їм проводити багато часу разом. Софі – дівчина з білим шовковистим волоссям, яка любить лісових тваринок і розкішні квітчані сукні. Агата надягає темні речі та має кучеряве чорне волосся. Однолітки докучали дівчатам, тож вони стали підтримкою одна для одної.

Одного дня подруги завітали до книжкової крамниці, де Софі загадковим чином знайшла дитячу казку “Попелюшка”. На книзі були ініціали саме школи Добра і зла. Чи випадково це сталось? Звичайно, що ні, найцікавіше далі…

Софі дуже хоче змінити своє життя, тож планує будь-яким чином потрапити до цієї школи. Вона йде вночі до темного лісу, покидаючи межі селища Гавальдон. Там її наздоганяє Агата, якій подруга пообіцяла не йти, але не стримала свого слова. І тут дівчата відчувають, що відбувається щось дивне. Раптом якась невідома істота схопила Софі і потягнула в невідомому напрямку, але Агата і тут не покинула подругу. Величезний птах підносить дівчат у небо, а далі – до Школи добри і зла.

Софі вважає, що її мрія нарешті здійснилась і вона потрапить в школу добра, але птах розділив дівчат дещо інакше. Софі потрапляє в школу зла, Агату направили в школу добра. Звичайно ж, дівчата думають, що вони не на своїх місцях. Здавалось би, Софі й Агата просто поміняються школами та все буде добре. Але надалі події фільму розгортаються надто несподівано.

Подругам доведеться пройти чималий шлях, аби розібратись, що відбувається насправді. Виявляється, у всіх у цій школі є таємниці, які розкриються наприкінці. Директор школи взагалі видає себе на за того, ким є, а Софі, яка так прагнула бути доброю, заплутається в собі і наробить багато дурниць.

Попередній матеріал цієї рубрики шукайте за посиланням. Там наша журналістка розповіла про мультфільм “Душа”.

Оксана Симоненко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору