ЖИТТЯ

Улюблені місця Переяславщини: Валентин Шуткевич надихається краєвидами на березі Дніпра

Жителі Переяславщини розповідають про свої улюблені місця. Що радить відвідати Валентин Шуткевич?

Інформатор продовжує рубрику “Улюблені місця Переяславщини”. У ній жителі міста та сіл колишнього району розповідають про місця, які їм подобаються найбільше. Сьогодні своїм улюбленим місцем поділився Валентин Шуткевич, начальник відділу культури і туризму Переяславської міськради. Для нього це – берег Дніпра.

Як дістатися? До Дніпра курсує автобус під номером 35. За день туди можна доїхати 6-7 разів, всього за 10 гривень. До табору “Славутич” автобус не ходить, але туди можна здійснити чудову пішохідну прогулянку. А від об’їзної дороги до Козинських горбів і далі – можна навіть позбирати гриби. У сезон там можна зустріти багато грибників.

Чим це місце особливе? З берегів Дніпра на центральному пляжі або ж біля насосної станції відкривається чудовий краєвид на гору Батура. Там можна подихати свіжим повітрям та відпочити. Для мене це місце сили, де я відволікаюсь від міської метушні, натомість поєднуюсь з природою і черпаю енергію. З боку табору “Славутич” ви зможете поспостерігати чудовий захід сонця.

Коли відкрили це місце? Ще коли був школярем. А усвідомив, що берег Дніпра – одне з моїх улюблених місць, в студентські роки. Я працював музичним керівником у дитячих таборах “Славутич” та “Переяславський”. Ми там з дітьми постійно проводили різноманітні заходи на Івана Купала, день Нептуна. Ходили до цих місць купатись та проводили активні ігри. До речі, фото цього місця у мене є у робочому кабінеті.

Особлива згадка. Ми поїхали на це місце з класом, коли в нас був випускний вечір у школі. Практично всі туди їдуть зустрічати світанок, адже це традиція випускників. Але із року в рік сонце сходить вже не з боку Батури, а з боку міста. Для мене це стало справжнім відкриттям.

Ще кілька рекомендацій. Переяслав – сам по собі історичне та туристичне місто. Відділ культури і туризму працює над тим, щоб він став найпотужнішим туристичним магнітом України. Найкраще проводить просвітницьку роботу та екскурсії для різних вікових груп місцевий краєзнавець Микола Богатир. Це – його стихія.

Звичайно ж, рекомендую музей просто неба. Для активнішого відпочинку у літній сезон ви можете відвідати прогулянки на каяках каналом Дніпра. Знайти це місце можна біля спортбази, не доходячи до берега річки.

Нагадаємо, що тиждень тому в рубриці “Улюблені місця Переяславщини” Євгенія Малишко розповіла про “Білий міст”. Детальніше дізнавайтесь тут.

Оксана Симоненко

Фото надав Валентин Шуткевич

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору