ЖИТТЯ

Коли цьогоріч варто відзначати зимові свята: пояснили у ПЦУ

Коли цьогоріч варто відзначати зимові свята? Роз’яснили у Православній церкві України.

У Православній церкві України роз’яснили вірянам, що дати відзначення всіх зимових свят цьоріч залишаються тими ж, що і минулого року, тож свято Миколая відзначатимуть 19 грудня, 7 січня – Різдво Христове, 14 січня – святителя Василія Великого, 19 січня – свято Хрещення Господнього. Про це повідомили на Facebook-сторінці ПЦУ, передає Інформатор.

“Багато вірян нині цікавляться, у який день цьогоріч відзначатимемо свято на честь святителя Миколая Чудотворця: 6 чи 19 грудня”, – йдеться у повідомленні. Як зауважили в ПЦУ, “не було ухвалене рішення про зміну календаря, хоча обговорення цієї можливості триває, тож дати відзначення всіх зимових свят залишаються тими ж, що і минулого року”.

“Водночас, враховуючи всі обставини (зокрема війну) та суспільний запит, Священний Синод Православної Церкви України постановив, що в окремих громадах богослужіння Різдва Христового може бути звершене 25 грудня. Це можливе лише за спільним рішенням настоятеля і громади. Таке богослужіння не заміняє служб різдвяного циклу, визначених традиційним календарем, а є лише додатковою можливістю прославити подію Христового Різдва тим, хто бажає це зробити 25 грудня”, – зауважили у ПЦУ.

Нагадаємо, що рішення про можливість звершення різдвяного богослужіння 25 грудня прийняли раніше. Детальніше читайте за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору