ЖИТТЯ

У Переяславі біля рятувальної частини відкрили “Пункт незламності”: що у ньому є

У Переяславі розгорнули ще один “Пункт незламності”. Там є все необхідне.

У Переяславі на вулиці Сковороди, 70 біля рятувальної частини 2 грудня відкрили “Пункт незламності” ДСНС. У ньому є все необхідне в разі тривалого вимкнення світла: тепло, електроенергія, їжа, вода, інтернет, мобільний зв’язок, аптечка та місце для відпочинку. Інформатор переконався у цьому.

“Пункт незламності” працює цілодобово. Може вмістити одночасно 30-40 людей. У ньому чергує по кілька рятувальників. У наметі можна зарядити ґаджети, зігрітись, випити чаю з печивом та скористатись безкоштовним Wi-Fi. Для дітей є окремий куточок з різними настільними іграми та іграшками.

Вікторія Рубан, речниця ГУ ДСНС України у Київській області, розповіла таке: “У нас є все, що має бути в такому пункті: живлення, електропостачання. На різні випадки достатньо технічної та питної води. Тепло забезпечується за допомогою генератора, а зв’язок – завдяки Starlink”.

Тут також є два розкладні ліжка з ковдрами. “Був у нас випадок у Вишгородському районі, коли туди прилетіла ракета. У такий “Пункт незламності” прийшла хвора бабуся. Тобто це на той випадок, якщо у когось немає можливості десь переночувати,” – говорить Вікторія Рубан.

Ще “Пункти незламності” у Переяславській громаді діють за такими адресами: 

  • Центр надання адмінпослуг (Переяслав, вул. Сковороди, 11)
  • Переяславська гімназія №4 (вул. Новокиївське шосе, 4)
  • Переяславська гімназія №5 (вул. Космонавтів, 22)
  • Дем’янці (вул. Центральна, 52Б).

Місце відпочинку

Їжа та питна вода

Дитячий куточок

Тут ви зможете зарядити свої ґаджети

Аптечка також є

Технічна вода

Перекусити тут також можна

“Пункт незламності” розгорнули біля рятувальної частини

Поруч – оперативно-рятувальний автомобіль

Пункт забезпечили світлом та теплом

Нагадаємо, що раніше рятувальники розповіли, де шукати допомоги при відключеннях електроенергії. А міський голова Переяслава пояснив, що робити, якщо світла не буде кілька днів.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору