Зранку на недільному базарі було досить тепло, але волого. Що продавали сьогодні?
11 грудня у Переяславі зранку було досить тепло, але повітря вологе. На вулиці Шкільній сьогодні деякі торгові місця пустували. На “Даринку” продавали квашену капусту по 50 гривень за кіло. Моркву по-корейськи пропонували по 80 гривень за 1 кг. Солоні огірки коштували 50 гривень за 1 кг. Натерту свіжу моркву продавали по 50 гривень за кіло. Скільки коштували продукти, розповідає Інформатор.
У м’ясному павільйоні вибір товару був чималий. Індиче стегно продавали по 150 гривень за кіло, крило індиче пропонували по 130 гривень за 1 кг. Шия індича коштувала 100 гривень за кіло. Індиче філе продавали по 180 гривень за кіло. Свинячу голову продавали по 55 гривень за 1 кг. Ціни були такими:
- Телятина (1 кг) – 150-250
- Сало (1 кг) – 200-250
- Лопатка свиняча (1 кг) – 150-170
- Ошийок (1 кг) – 160-170
- Підчеревина (1 кг) – 200-250
- Биток (1 кг) – 160-180
- Свиняча печінка (1 кг) – 60
- Антрекот (1 кг) – 250
- Ребро свиняче (1 кг) – 150-180
- Тушка курки бройлер (1 кг) – 110-120
- Грудка куряча бройлер (1 кг) – 140
- Філе куряче бройлер (1 кг) – 140
- Курячі ніжки (1 кг) – 120
- Курячі крила (1 кг) – 110
- Тушка качки бройлер (1 кг) – 140
На “Даринку” продавали не багато фруктів, але можна було купити таке: мандарини пропонували по 70 гривень за кіло. Хурма та корольок коштувала 70 гривень за 1 кг. Ціни такі:
- Мандарини (1 кг) – 70
- Лимон (1 кг) – 70
- Яблука (1 кг) – 15
- Гранати (1 кг) – 85
- Хурма (1 кг) – 70
- Корольок (1 кг) – 70
Овочів на базарі не багато. Були на “Даринку” помідори, які продавали по 100 гривень за кіло. Огірки пропонували по 75-100 гривень за 1 кг. Ціни на інше такі:
- Морква (1 кг) – 18-25
- Картопля (1 кг) – 10-15
- Капуста (1 кг) – 20
- Буряки (1 кг) – 15-20
- Цибуля (1 кг) – 35
- Шампіньйони (1 кг) – 65
- Часник (1 кг) – 200
- Гарбузи (1 кг) – 15-20
Молочної продукції на базарі було чимало. Бринзу можна було купити від 150 до 200 гривень за кіло. Ціни на інше такі:
- Молоко (1,5 л) – 35-40
- Сир (1 кг) – 120-130
- Знежирений сир (1 кг) – 80
- Бринза (1 кг) – 150-200
- Вершки (1 л) – 160-180
- Сметана (1 л) – 100-120
- Домашні курячі яйця (десяток) – 70-75
Вибір риби був достатній. Ціни на рибу незмінні:
- Карасі (1 кг) – 70
- Карасі чищені (1 кг) – 80
- Судаки (1 кг) – 150
- Короп (1 кг) – 120
- Лящі (1 кг) – 45-55
- Стейк коропа (1 кг) – 200
- Товстолоб (1 кг) – 70
- Товстолоб чищений (1 кг) – 80
- Філе товстолоба (1 кг) – 180-200
- Стейк товстолоба (1 кг) – 170
- Сом (1 кг) – 130
- Стейк сома (1 кг) – 200
- Філе сома (1 кг) – 220
- Філе білого амура (1 кг) – 200
Нагадаємо, що ми раніше писали про салат нісуаз смачний, а він простий та корисний. Рецепт, дізнавайтесь тут.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.