Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У застосунку “Дія” оновили COVID-сертифікати

У “Дії” оновили COVID-сертифікати. Скористатись ним можна як в Україні, так і за кордоном.

Українці, які вже отримали четверту дозу вакцини від коронавірусу, можуть згенерувати відповідний сертифікат у застосунку “Дія”. Скористатися ним можна як в Україні, так і за кордоном. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає Інформатор.

“Оновили COVID-сертифікати в “Дії”. Тепер можете згенерувати оновлений документ про четверту дозу вакцини”, – заявив Федоров.

Щоб згенерувати сертифікат про четверту дозу вакцини потрібно:

  • зайти у застосунок “Дія”;
  • натиснути “Послуги”;
  • обрати “СOVID-сертифікати”;
  • вибрати, який саме сертифікат вам потрібен, та натиснути “Отримати”;
  • поставити галочку, щоб дати згоду на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) у “Дію”.

Через кілька хвилин сертифікат зʼявиться серед ваших документів. Термін дії такого документа становитиме 270 днів, а термін відображення у застосунку “Дія” – 545 днів з моменту проведення щеплення.

COVID-сертифікат – це документ, який можна завантажити через портал або в мобільний додаток “Дія”. Його можна сформувати після отримання відповідної дози вакцини. COVID-сертифікати можуть бути як внутрішніми, так і міжнародними. Внутрішні, відповідно до назви, діють тільки в Україні. Міжнародні є чинними як всередині країни, так і за кордоном.

Нагадаємо, що в Україні запустили Telegram-бот, щоб знаходити найближчі “Пункти незламності”. Як це працює, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору