ЖИТТЯ

“Дітки малювали навіть в укритті”: у Переяславі відкрили виставку “Новорічний вернісаж”

У Переяславі відкрили виставку дитячих малюнків “Новорічний вернісаж”. Її можуть відвідати всі охочі.

15 грудня у Переяславській художній школі імені Петра Холодного урочисто відкрили виставку дитячих малюнків “Новорічний вернісаж”. Прийшли батьки маленьких художників, викладачі школи. У фоє школи та навчальному класі представили роботи 115 учнів віком від 6 до 15 років. Для виставки діти намалювали по 2-3 роботи. Інформатор також долучився до цього дійства і розповість, як це було.

Із промовою виступив міський голова Переяслава Вячеслав Саулко. Директорка бібліотеки місцевого університету Ольга Шкира продекламувала присутнім вірш про Україну.

Директорка художньої школи Ірина Кузьмицька розповіла про виставку детальніше:

– Виставка традиційна, проводимо її щороку перед зимовими святами. Триває це близько 30 років. Як правило, виставкою звітуємо за рік, але основною темою, безумовно, є зима. Цього року склалася непроста ситуація у зв’язку з війною, а до цього був карантин, але попри ці труднощі, наші дітки малювали навіть в укритті. Коли не було світла, діти малювали в аудиторіях з ліхтариками на телефонах. Викладачі казали, щоб батьки забирали дітей по домівках, але малеча хотіла перш за все домалювати свої роботи. Це свідчить про те, що наша нація справді стійка.

Ірина Кузьмицька додала, що на виставці представили не тільки малюнки, а і вироби з лози та вишивки. Багато робіт виконали для наших воїнів-захисників.

– Для них це стало невеличким оберегом, адже дитячі роботи наповнені особливою позитивною енергією. Також в цьому році у нас трішки змінились пріоритети. Раніше необхідно було показати особливий результат роботи, підготувати дітей до вступу та дати їм основи естетичного виховання. Тепер наше завдання – це передусім зберегти життя дітей, дати їм арт-терапію, щоб вони могли відволіктись від проблем, – резюмувала директорка школи.

Переяславка Людмила разом з чоловіком прийшли на виставку поглянути на роботи своєї 10-річної доньки Христини: “Донька намалювала, як вона разом із сестричкою купалась в басейні, та синіх котиків. Христина навчається в другому класі, ми її віддали на малювання у 8 років. Нам дуже подобаються її роботи, а головне, що відвідування художньої школи їй приносить задоволення. На жаль, вона з нами не прийшла сьогодні, адже залишилась вдома з маленькою сестричкою”.

Виставка “Новорічний вернісаж” триватиме цілий місяць. Її можна відвідати з 8:00 до 13:00 з понеділка по п’ятницю.

Директорка художньої школи Ірина Кузьмицька

Директорка бібліотеки місцевого університету Ольга Шкира

Вячеслав Саулко та Ірина Кузьмицька

Людмила та малюнок її доньки Христини

Викладач художньої школи Роман Анатолійович

На виставку завітало чимало людей

На виставці представлені роботи 115 учнів школи

Учні художньої школи дуже талановиті

Кожна робота по-своєму унікальна

Нагадаємо, що у Переяславі працює резиденція Святого Миколая. Там, зокрема, проводять майстер-класи для дітей.

Оксана Симоненко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору