ЖИТТЯ

Нацвідбір на “Євробачення”: коли та де дивитись, як та за кого голосувати

Хто поїде на “Євробачення” від України? Визначать у фіналі Нацвідбору.

У суботу, 17 грудня, о 17:00 відбудеться фінал Національного відбору учасника на “Євробачення-2023“. Стане відомо, хто представить Україну на пісенному конкурсі наступного року. Глядачі можуть проголосувати за свого фаворита. Шоу транслюватиме наживо Суспільне мовлення на всіх платформах: телебаченні, діджиталі та радіо. Про це повідомляє Інформатор.

Пряму трансляцію можна буде дивитися:

Як голосувати

Українці вперше зможуть голосувати за представника на “Євробачення” в застосунку “Дія” – про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Переможця фіналу визначатимуть журі та глядачі: по 50% результату голосування. За фіналістів зможуть проголосувати громадяни України, старші 14 років, та які встановили застосунок.

У фіналі візьмуть участь десятеро фіналістів Нацвідбору. Переможець потрапить на 67-й міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2023, що відбудеться у англійському Ліверпулі наступного року. Перелік конкурсантів з їхніми піснями:

  1. Moisei – “I’m Not Alone”
  2. OY Sound System – “Ой, тужу”
  3. DEMCHUK – “Alive”
  4. Jerry Heil – “WHEN GOD SHUT THE DOOR”
  5. FIINKA – “Довбуш”
  6. KRUTЬ – “Колискова”
  7. Tember Blanche – “Я вдома”
  8. Angelina – “Stronger”
  9. 2TONE – “Квітка”
  10. TVORCHI – “Heart Of Steel”

Цього року до складу журі Нацвідбору увійшли співачка Джамала, фронтмент гурту “Антитіла” Тарас Тополя, солістка гурту “The Hardkiss” Юлія Саніна. Їх також обрали українці через застосунок “Дія”.

Нагадаємо, що на “Євробаченні-2022” в Італії перемогу здобув український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania. Через війну у 2023-му провести конкурс в нашій країні неможливо, тому він відбудеться у Великій Британії.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору