ЖИТТЯ

У Переяславі встановили головну новорічну ялинку: де саме та який вигляд вона має

У Переяславі встановили головну новорічну ялинку. Вона без ілюмінації.

22 грудня у парку імені Тараса Шевченка у Переяславі врешті встановили новорічну ялинку. Вона не прикрашена ілюмінацією, лише іграшками, виготовленими школярами. Саме деревце надав депутат міської ради Євгеній Глазунов. Про це повідомляє Інформатор.

“Ведеться багато полеміки щодо встановлення новорічної ялинки у нашому місті. Так, у нас, на жаль, війна, яка позбавила наших дітлахів і радості, і спокою, і навчання, і розваг, і сну. Це зробили наші вороги. Чому ж ми, дорослі, маємо забрати у наших дітей новорічне свято, яке вони так чекають, як щось дивовижне?” – написав Євгеній Глазунов у Facebook.

За словами депутата, аби не витрачати бюджетних коштів, він запропонував встановити ялинку, яка росла на території його підприємства. Цю ідею підтримали у міській раді.

Ялинка красива, пишна, висотою приблизно 7 метрів. На ній немає нічого, що могло б працювати від електроенергії. Натомість на її гілочках розвішали найрізноманітніші іграшки, які діти зробили власними руками. Паперові, із тканини, дерева, мішури та скла вироби прикрашають святкове дерево, яке у найближчі тижні радуватиме містян.

Міський голова Вячеслав Саулко поділився: “Наша ялинка цьогоріч не лише про свято, як про незламність духу славетного Переяслава і його жителів, які докладають зусиль задля нашої перемоги. Хочу, щоб наше новорічне дерево стало символом єднання і незламності нашого народу, нашої громади. Хочу вірити, що воно не стане елементом зайвих дискусій щодо доцільності такого рішення”.

Нагадаємо, що на сесії прийняли бюджет на 2023 рік. Який він та як витрачатимуть гроші, читайте тут.

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору