ЖИТТЯ

У Переяславі вже можна обміняти старі лампи на LED-лампи: чому цього не поспішають робити

В Україні почали обмінювати старі лампи на нові LED. Проте переяславці не поспішають цього робити.

В Україні віднедавна стартувала масштабна програма обміну старих ламп розжарювання на LED-лампи. За понад тиждень українці замовили вже понад 1,1 млн енергоощадних лампочок на обмін через “Дію”. 7 лютого міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що розширили і географію послуги обміну. Відтепер лампи можна отримати у всіх містах та селищах міського типу, крім Дніпропетровської та Донецької областей. Журналісти Інформатора перевірили, чи можна це зробити у центральному відділенні “Укрпошти” в Переяславі.

Переяславці не поспішають обмінювати лампи. Керуюча відділенням Лідія Гриценко розповіла: “За цей час ще жодна людина не принесла обмінювати свої лампи. Наразі нам доставили лампи тільки з тоненьким цоколем. Оскільки це не стандартна лампочка, в ній інший цоколь, порівняно з нашими, саме такі мало кому потрібні. Більшості людям, у яких старі будинки, зі старими ремонтами, вони просто не підійдуть”.

Як обміняти ламки

  • Обміняти лампи на “Укрпошті” можна за попереднім замовленням у застосунку “Дія” чи без нього. Попередня заявка гарантує, що лампи будуть у відділенні.
  • На 5 справних ламп розжарювання обмінюють 5 LED-ламп. Для цього потрібен паспорт й ідентифікаційний код.

Як подати заяву на обмін ламп у “Дії”

Після оновлення застосунку в розділі “Послуги” потрібно обрати “Обмін лампочок”. Далі вказати номер телефона й відділення “Укрпошти”, а також зазначити тип і кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати.

Після того, як залишили заявку, треба очікувати на сповіщення (у відділенні пошти має бути потрібна кількість ламп). Після отримання сповіщення можна буде обміняти лампи протягом п’яти робочих днів.

Нагадаємо, що в Україні ще на 3 місяці продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію. Деталі – за посиланням.

На фото: одна із ламп, яку надіслали у відділення “Укрпошти” в Переяславі

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору