ЖИТТЯ

Від навчання до кохання: як провести цей тиждень у Переяславі

У Переяславі цей тиждень буде насиченим на заходи. Куди можна сходити та що подивитись?

Із 8 до 12 лютого у Переяславі проведуть різноманітні заходи. Буде і тематичний концерт до Дня закоханих, і благодійний виступ гурту “Драбадан”. Для дорослих та дітей запланований показ на великому екрані мультику та фільму. А в університеті проведуть корисну лекцію про медіаграмотність. Інформатор зібрав усі актуальні анонси.

НАВЧАННЯ ПРО МЕДІАГРАМОТНІСТЬ ПІД ЧАС ВІЙНИ

Де: Університет Григорія Сковороди в Переяславі, конференц-зал імені Василя Сухомлинського

Коли: 8 лютого, 11:00

Ціна: безкоштовно

Учасники отримають унікальні знання і навички з медіаграмотності під час війни, спільно спланують та спробують реалізувати власні і колективні стратегії (правила) інформаційної гігієни під час війни. Навчання проводитиме Ірина Цеба – тренерка проєкту, медіапсихолог, сертифікований тренер з медіаграмотності (DW Akademie (Німеччина), Академія Української Преси), що має досвід проведення тренінгів з медійної грамотності та кібербезпеки. Детальніше – тут.

ПЕРЕГЛЯД ФІЛЬМУ “ЗАПРОШЕННЯ”

Де: Переяславський центр культури та мистецтв (другий корпус)

Коли: 9 лютого, 16:00

Ціна: безкоштовно (16+)

Еві завжди вважала, що окрім матері, яка нещодавно померла, в неї немає інших родичів. Аби відволіктись від втрати, вона робить ДНК-тест. Результати приголомшують: виявляється, що у Великобританії живуть її родичі. Еві зустрічається зі своїм двоюрідним братом Олівером, аби познайомитися ближче. Брат запрошує її на весілля, яке має відбутися у розкішному фамільному маєтку. Подорож, яка від початку змушувала Еві ніяковіти у присутності незнайомих родичів, стає дедалі напруженішою.

Фільм жахів “Запрошення” зняла режисерка та сценаристка Джессіка Томпсон, для якої це другий повнометражний фільм у кар’єрі. Джерелом натхнення став роман Брема Стокера “Дракула”.

ПЕРЕГЛЯД МУЛЬТФІЛЬМУ “МІЙ ДОМАШНІЙ КРОКОДИЛ”

Де: Переяславський центр культури та мистецтв (другий корпус)

Коли: 10 лютого, 16:00

Ціна: безкоштовно

Сімейний мюзикл “Мій домашній крокодил” є екранізацією популярного дитячого твору американського письменника Бернарда Вебера. Історія вийшла друком у 1965 році.

Джош разом із батьками нещодавно переїхав до Нью-Йорку. У новій школі він безуспішно намагається знайти спільну мову з однолітками. Прибираючи нове помешкання, мама натрапляє на крокодила, який живе у них на горищі. Лайл – справжній морський крокодил, який чудово співає та має дивовижні акторські здібності. Шкода, що дорослі так упереджено ставляться до того, аби крокодил жив разом із людьми.

БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ ГУРТУ “ДРАБАДАН”

Де: Переяславський центр культури та мистецтв (другий корпус)

Коли: 11 лютого, 17:00

Ціна: безкоштовно

Цього тижня у Переяславі відбудеться благодійний концерт місцевого гурту “Драбадан”. Він презентуватиме альбом “В душі війна” та збиратиме гроші для 43-ї окремої механізованої бригади, де служить барабанщик гурту Володимир Бурлак. Пропонуємо долучитись до благодійної справи та провести час драйвово. Відеозапрошення – за посиланням.

КОНЦЕРТ ГУРТУ “РАДОГРАЙ-ДЕЖАВЮ”

Де: Переяслав, клуб мікрорайону Борисівка

Коли: 12 лютого, 15:00

Ціна: безкоштовно

Пориньте в атмосферу романтики, любові та музики. Пропонуємо завітати на концерт до Дня всіх закоханих.

Нагадаємо, що у Переяславі збирають продукти, матеріали на окопні свічки та гроші для ЗСУ. Як долучитись, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору