ЖИТТЯ

Правила поведінки з опаленням та генераторами: рятувальники ДСНС звернулись до людей

На Переяславщині під час пожежі загинула літня жінка, а чоловік отримав опіки. Рятувальники закликають дотримуватись правил безпеки.

На Переяславщині погіршилася ситуація із забезпеченням пожежної безпеки. Кожного дня збільшується кількість пожеж. Тож потрібно пам’ятати про правила безпеки та приділяти цьому увагу. На цьому наголосив провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня, передає Інформатор.

Фахівець розповів, що у побуті під час використання опалювальних приладів та свічок, потрібно дотримуватися правил безпеки. Якщо це свічки – не використовувати їх біля горючих речовин, тканин та не залишати без нагляду.

Рятувальник нагадав і про правила безпеки під час опалювання печами, грубами та твердопаливними котлами. Груба та піч мають бути цілісними та без тріщин. Також варто приділити увагу та перевіряти димоходи. Зазначив, і про правила безпеки використання генераторів, адже трапляються часті летальні випадки, коли пристрій призводив до вибухів та отруєнням чадним газом.

–  Також нагадуємо, що варто пам’ятати правила безпеки на льоду. Слідкуйте за своїми дітьми. На водойми бажано не виходити, але якщо йдете рибалити то поодинці цього не можна робити, та варто мати із собою підручні засоби рятування.

Нагадаємо, що у пожежі в Переяславі постраждав Андрій Присіч, який зараз у реанімації й потребує фінансової допомоги. Детальніше читайте тут.

Яна Малишко

Відео: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору