ЖИТТЯ

До річниці звільнення Київщини від російських загарбників “Укрпошта” випустить поштовий блок

“Укрпошта” випустить новий поштовий блок. Він присвячений містам Київщини.

31 березня до річниці звільнення Київщини від російських окупантів “Укрпошта” випустить поштовий блок, присвячений містам-героям Київщини, – “Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель”. До нього увійдуть листівки, марки та конверт із символічним оформленням. Про це повідомили на сайті “Укрпошти”, передає Інформатор.

На поштових марках блоку зображено документальні фото зі знищеною колоною ворожої техніки на вулиці Вокзальній в Бучі, переправи через річку Ірпінь, яка була головним шляхом евакуації для мирного населення та малюнок найбільшого в світі транспортного літака АН-225 “Мрія” на аеродромі в Гостомелі, який знищили окупанти. Крім того, у дизайні блоку використано зображення червоно-білої сигнальної стрічки, якою традиційно огороджуються місця злочинів.

Також до поштового блоку випущено конверт “Перший день” з ілюстрацією схеми, на якій зображено напрямок наступу російських військ на Київ з боку Бучі, Ірпеня, Гостомеля. На художньому конверті до випуску представлено фотоколаж із зображень перших шпальт світових газет, які висвітлювали ці події.

  • Тираж блоку – 100 тисяч примірників.
  • Ціна – 54 гривні.

Художні картки випущено в колаборації з ДУ “Український інститут” та креативною агенцією “Киїфорнія” і є частиною проєкту “Листівки з України”, який розказує світу про зруйновану культурну спадщину України. На блоці використані матеріали фотокореспондента “Радіо Свобода” Сергія Нужненка та фотографа Михайла Джоса. Автор малюнку поштової марки, присвяченої Гостомелю – художник Олександр Нікітюк.

З 24 березня у Поштовому маркеті відкрили передзамовлення на поштовий набір, який включає поштовий блок, художній конверт та три листівки. Придбати набір можна за посиланням. Починаючи з 31 березня, можна буде придбати у магазинах “Укрпошти”, на поштампах та у крупних міських відділеннях.

“Буча, Ірпінь, Гостомель – міста, які відтепер назавжди закарбовано в генетичній пам’яті українців як місця, де на початку повномасштабного вторгнення точилися запеклі бої з ворогом, російські окупанти чинили масові вбивства цивільного населення, знущалися над людьми, займалися тотальною руйнацією. Попри надважкі випробування, Буча, Ірпінь та Гостомель не лише вистояли, а й стали щитами для столиці нашої держави, не давши ворогу можливість окупувати Київ. У березні 2022 року за рішенням Президента України цим містам було присвоєну почесну відзнаку “Місто-герой”, – йдеться у повідомленні “Укрпошти”.

Нагадаємо, що “Укрпошта” до річниці повномасштабного російського вторгнення випустила марку із зображенням графіті Бенксі. Детальніше читайте тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору