ЖИТТЯ

Інформатор вихідного дня: фільм “У нас є привид” змусить посумувати і посміятись

Фільм “У нас є привид” змушує задуматись над багатьма речами. Чому його варто подивитись?

У рубриці “Інформатор вихідного дня” ми продовжуємо розповідати про цікаві фільми, серіали та книги. Журналістка Інформатора нещодавно подивилась фільм від Netflix “У нас є привид”. Він про фантастичні речі, які б навряд трапились з вами у реальному житті. Сценаристом та режисером картини став Крістофер Лендон. Фільм заснований на оповіданні Джеффа Мано “Ернест”. Екранізували фільм у 2023 році.

За сюжетом фільму “У нас є привид”, сім’я заселившись в будинок знайшла та познайомилась з привидом, у якого виявилось сумне минуле. Ця подія швидко стає інтернет-сенсацією, а заразом – мішенню таємної урядової організації.

У фільмі зіграв Девід Гарбор, який втілив образ привида Ернеста. Чесно кажучи, я думала, що така роль для нього, якась примітивна після визначної ролі у серіалі “Дивні дива”, але актор справді класний, тому що фільм за його участі дивитись було цікаво, бо інші актори його затьмарили. Джахі Вінстон зіграв сина сімейства Кевіна Преслі, яке поселилось в містичному домі. Саме Кевін подружився з привидом та хотів усіма силами йому допомогти. Але на їх шляху почали зустрічатись різні перепони. Ентоні Макі зіграв батька сім’ї, який хотів популярності та слави.

Фільм змушує задуматись над цінностями життя, адже в ньому розповіли про втрату близьких людей, сімейні цінності, потяг до слави та знаменитості. Багато факторів можуть змінювати людей та розкривати їх погані сторони, тому в будь-якому випадку варто залишатись людяним і не нехтувати підтримкою близьких. Та дивлячись фільм варто розуміти, що дії в ньому – це якась фантастика, адже такі речі в реальному житті не побачиш. Я сиділа і думала: “Ну що за сцени, начебто таке справді може бути”. Загалом змішанні почуття, але фільм сподобався.

На агрегаторі рецензій Rotten Tomatoes рейтинг схвалення фільму становить 43 % на основі 40 рецензій із середньою оцінкою 5,2/10. Консенсус критиків вебсайту звучить так: “У нас є привид – весела концепція з талановитим акторським складом; на жаль, ця моторошно-нерівна стилістика 80-х також має дуже мало уявлення про те, що з ними робити”. На Metacritic фільм отримав середню оцінку 53 зі 100 на основі 23 критиків, що означає “змішані або середні відгуки”.

Нагадаємо, що у попередньому матеріалі цієї рубрики наша журналістка розповіла про стрічку “Століття Якова”. Матеріал читайте тут.

Оксана Симоненко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору