ЖИТТЯ

Купив посвідчення на сторінці “автошколи”: у Переяславі судили водія з підробленими документами

У Переяславі у водія поліцейські виявили підроблене посвідчення. Що вирішив суд?

18 лютого близько 18:00 у Переяславі на вулиці Покровській патрульні зупинили автівку Opel Vectra під керуванням чоловіка 2002 р.н. У ній був відчинений багажник та не працювала задня фара, на це вказали правоохоронці. Після перевірки документів виявилось, що водій керував транспортним засобом з підробленим посвідченням. 4 квітня справу розглянули в суді. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на вирок суду.

Обвинувачений під час судового засідання зазначив, що їхав із дівчиною із села Сошників (Вороньківська ТГ Бориспільського району) до Переяслава. Повідомив, що в автошколі не навчався, а посвідчення замовив в інтернеті на сторінці “автошколи” за 8 тисяч гривень. Додав, що не розумів, що отримує посвідчення не у визначеному законом порядку і що воно неофіційне. Мовляв, якби він знав, що посвідчення підроблене, то не користувався б ним.

Суд відкинув такі твердження обвинуваченого, які спростувались дослідженими доказами. Вбачається, що він розуміє порядок отримання посвідчення водія, знав, що для цього необхідне проходження відповідного навчання. Хлопець повністю визнав свою провину.

Суд визнав водія винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 ККУ (Використання завідомо підробленого документа). Призначив штраф у розмірі 850 гривень, також він має покрити державі витрати на залучення експерта у сумі 1 тисяча 132 гривні 68 копійок.

Вирок можна оскаржити в Київському апеляційному суді протягом тридцяти днів з дня його винесення.

Нагадаємо, що наприкінці 2020 року в Переяславі автомобіль збив хлопця на пішохідному переході. Відео з місця події та рішення суду дивіться за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору