ЖИТТЯ

7-річний хлопчик міг померти після операції у Переяславі: лікарку судитимуть

У Переяславі лікарка залишила шматок серветки у тілі 7-річної дитини. Її за це судитимуть.

У серпні минулого року в Переяславі лікарка під час операції залишила відрізок серветки в тілі 7-річної дитини. Експерти встановили, що залишене стороннє тіло в черевній порожнині дитини призвело до розвитку запального процесу та загальної інтоксикації організму. Довелось робити повторне хірургічне втручання задля видалення серветки й усуненням абсцесу (гнійника). Без його проведення, за висновком експертизи, запальний процес призвів би до смерті пацієнта. Про це повідомили на сайті Київської обласної прокуратури, передає Інформатор.

За даними слідства, 7-річному хлопчику в хірургічному відділенні переяславської лікарні провели оперативне втручання. Після виписки з медустанови він поскаржився на погане самопочуття. Батьки доставили хлопчика до “Охматдиту”. Там йому провели повторне оперативне втручання, під час якого медичний персонал дістав з тіла дитини відрізок серветки, залишеної після попередньої операції.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно лікарки за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичним працівником (ч. 2 ст. 140 ККУ).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Як торік у вересні почувався хлопчик, дивіться у відеорепортажі.

Фото ілюстративне

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору