ЖИТТЯ

Захисникам, як ніколи, необхідні маскувальні сітки: де їх плетуть у Переяславі та як долучитися

У Переяславі волонтери щодня плетуть маскувальні сітки для захисників. Як долучитись?

У Переяславі в ліцеї імені Володимира Мономаха працівниці закладу із початку повномасштабної війни щодня плетуть маскувальні сітки для військових. Зараз запити на них лише зростають. Інформатор розповідає, як долучитися.

Процесом плетіння маскувальних сіток керує Лариса Дорошенко, вчителька музики ліцею. Наразі її син захищає Україну. Сітки плетуть у дві зміни, приблизно по 12 людей у кожній. Виготовлені сітки передають тим, від кого надходять запити про допомогу, – це і волонтерські організації, і військові, які особисто їх забирають. Матеріал збирають у всіх підприємствах міста, які працюють із тканиною. За весь час роботи вдалося наплести 2 тисячі 192 квадратні метри сіток.

Волонтерка Ніна Климас розповіла, що зараз активно плетуть “кікімори” та маскувальні сітки, адже саме на них найбільший попит у військових: “Ми з перших днів війни, тобто вже рік і три місяці, плетемо сітки. Техпрацівниці займаються всім, ріжуть тканину, плетуть, в’яжуть, фасують, а ще ліплять вареники та виконують свою основну роботу. Зараз дуже багато просять ці сітки, вони є актуальними і важливими. Лише вчора було більше 10 дзвінків із таким запитом”.

Волонтерка Галина поділилась своєю мотивацією: “Коли робиш для своїх хлопців, то сили знайдуться завжди, це і натхнення, і радість водночас. Коли цим займаєшся, то нічого не болить, і здоров’я, і мотивації вистачає. У мене в самої племінник на війні, то я ним і всіма хлопцями надихаюсь”.

Волонтерки закликали всіх небайдужих допомогти у цій благодійній справі для наших захисників. Долучитись до плетіння сіток в ліцеї імені Володимира Мономаха можна кожного дня з дев’ятої ранку.

Маскувальні сітки

“Кікімори” зараз дуже потрібні на фронті

Матеріал для сіток

Тканина має бути темно-зелених та світло-зелених кольорів

Робота триває щодня

Матеріал, який використовують для “кікімор”

Волонтерка Ганна працює

За весь час повномасштабної війни сплели 2 тисячі 192 квадратних метри сіток

Всі охочі можуть долучитися до благодійної справи

Нагадаємо, що у Переяславі волонтерки також готують вареники та пиріжки, які поїдуть на Схід. Деталі – за посиланням.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору