ЖИТТЯ

25 виступів, переповнена зала та повітряна тривога: у Переяславі провели танцювальний концерт

У Переяславі провели концерт до Міжнародного дня танцю. Як це було та чим дивували артисти?

5 травня у Переяславському центрі культури та мистецтв провели концертну програму до Міжнародного дня танцю за участі хореографічних колективів міста. Учасники вражали не лише майстерною технікою, а й змогли передати історію кожного танцю. Інформатор розповідає, як це було.

Міжнародний день танцю відзначають 29 квітня. Він був започаткований ЮНЕСКО більше 40 років тому. Через повітряну тривогу концерт, який мав розпочатися о 17:00, стартував о 18:00 і тривав дві години. Цього вечора свої таланти демонстрували малята, діти та дорослі. Загалом показали близько 25 яскравих виступів. Подивитись на це дійство зібралось багато глядачів, більшість – батьки та родичі артистів, зала та балкон були заповнені, чимало людей дивились концерт стоячи, оскільки банально не було де сісти.

Виступили вихованці будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді “Джерело” та Переяславського ЦКМ: хореографічний колектив “Фаворит”, зразково-аматорський хореографічний колектив “Вольтаж”, зразково-акробатично хореографічний колектив “Міраж”, акробатично-хореографічна студія “Фантазія”, студія бального танцю “Dance Victory”, студія сучасного танцю “Шоколад”, зразково-хореографічна студія “Перлина”.

Їхні танці були різноманітними: веселими, сумними, розважальними, глибокими та патріотичними. Була багата палітра стилів танцю: драйвові та запальні, ніжні та чуттєві, сучасні та класичні, циганські та іспанські тощо. А сценічні костюми артистів вражали своєю різноманітністю.

З привітальним словом виступив міський голова Переяслава Вячеслав Саулко. Він разом із заступницею з гуманітарних питань Оксаною Степаненко нагородили колективи та їхніх керівників дипломами “За популяризацію хореографічного мистецтва, активну творчу діяльність та з нагоди Міжнародного дня танцю” та квітами. Також всім подарували солодощі.

На концерті виступали юні танцівники

Ніжний танець

Акробатичні танці теж були

“Ласунки”

Виступів було близько 25

Маленькі Мікі Мауси

“Прибульці”

Атмосфера була запальною

Танці були різноманітними

Дійство тривало дві години

Артисти демонстрували професійні трюки

Патріотичний танець

Під час цього танцю всі аплодували стоячи

Глядачів зібралось багато

Колективи та керівників нагородили дипломами

Нагадаємо, що у Переяславі під час війни повноцінно працює музей “Заповіту” Тараса Шевченка. Відеосюжет про нього дивіться тут.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору