ЖИТТЯ

У маршрутки не пускатимуть людей із гучною музикою, водіям теж заборонено її вмикати

Людей, які створюють шум з допомогою технічних пристроїв, можуть не пускати в громадський транспорт.

Кабінет міністрів України дозволив водіям не пускати у громадський транспорт пасажирів, які слухають гучну музику, а також заборонив вмикати музику та фільми у салонах, а в таксі – лише за згодою пасажира. Про це повідомили на Facebook-сторінці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, передає Інформатор.

“Кабінет Міністрів на сьогоднішньому засіданні вніс зміни до “Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту”. Віднині водії автобусів мають право не допускати до салону пасажирів, які створюють шум за допомогою технічних пристроїв”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, Кабмін заборонив вмикати в автобусах музику або фільми. Це дозволено, якщо в салоні є навушники або ж на нерегулярних рейсах за згодою пасажирів. Нововведення стосуватимуться також таксі. Музику водії можуть вмикати, тільки якщо пасажир не заперечує.

Постанову прийняли на виконання закону щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музики держави-агресора, який Верховна Рада України підтримала влітку минулого року.

Нагадаємо, що 4 травня народні депутати України побували в Центрі зайнятості у Переяславі. Про що там говорили, дізнавайтесь у відеосюжеті.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору