ЖИТТЯ

Кожен вчинок розглядатимуть окремо: як відтепер присвоюватимуть звання Герой України

Подання про присвоєння звання Герой України тепер розглядатиме експертна група. Як це працюватиме?

Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до Статуту звання Герой України. Згідно з ним попередній розгляд подань про присвоєння найвищого державного звання проводитиме експертна група при Комісії державних нагород та геральдики при президентові. Відповідний указ підписав 12 травня. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на офіційний сайт президента України.

До експертної групи увійдуть військове керівництво держави, командувачі родів військ та ОСУВ, представники правоохоронних відомств. Вони розглядатимуть кожен героїчний вчинок окремо та вноситимуть подання про присвоєння державних нагород на розгляд Комісії державних нагород та геральдики при президентові України.

“Велика кількість звернень та електронних петицій щодо присвоєння тому чи іншому нашому захисникові звання Герой України говорить про те, що це питання потребує упорядкування. Тож було вирішено передбачити спеціальний дорадчий орган – експертну групу”, – заначив Володимир Зеленський.

Звання Герой України – державна нагорода України, найвищий ступінь відзнаки в Україні, що надається громадянам України за здійснення визначного геройського вчинку або видатного трудового досягнення. Героєві України вручається орден “Золота Зірка” за здійснення визначного геройського вчинку або орден Держави – за надзвичайні трудові досягнення.

Нагадаємо, що 12 травня Переяславщина попрощалася із 32-річним Дмитром Тимченком. Він загинув на війні.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору