ЖИТТЯ

Цінувати кожен кадр: у Переяславі відкрили “Літню фотосушку”

У Переяславі відкрили виставку світлин “Літня фотосушка”. У ній – знімки найкращих фотографів міста.

8 червня у Переяславі біля Центру культури та мистецтв відбулось відкриття виставки світлин “Літня фотосушка”. У ній експонуються знімки найкращих фотографів міста, серед яких – Сергій Коваленко, Мар’яна Невертій, Марина Беккер, Влад Самань, Ірина Коляденко, Максим Холошевський, Леся Калантаєвська та Юлія Шпетна. Загалом представили понад пів сотні фотографій, які розвішали на шнурках. Їх можна було придбати, а виручені кошти передадуть на потреби ЗСУ. Виставка триватиме до 22 червня, її згодом перемістили до приміщення ЦКМ. Про це повідомляє Інформатор.

У маленькому атмосферному колі зібрались поціновувачі фотомистецтва. Фотографи презентували свої роботи, а гості мали змогу познайомитись із ними ближче. Зустріч проходила у форматі інтерв’ю, які з фотомайстрами проводив організатор, працівник переяславського університету та медійник Максим Левченко.

Максим Левченко розповів про ідею створення цієї виставки: “Коли ми планували, що цікавого можна провести в Переяславі, я зрозумів, що, власне, ніколи не був на фотосушці, хоча у місті є багато нереально крутих фотографів. Я також є прихильником друкованої фотографії, бо вона зберігає цінність та миті. Ми, напевно, останнє покоління, яке знає, як це – дорожити кожним кадром. Сьогодні тут зібрались ті, хто по-справжньому любить фотографію: фотографи та їхні моделі, ті, хто хоче цим займатись, але поки вагається”.

Ірина Коляденко розповіла, що фотографує вже близько 10 років: “У мене з дитинства всього три фотографії і, напевно, саме це надихнуло фотографувати більше себе, своє життя, друзів, знайомих. Почалося все ще в університеті – у студентському самоврядуванні. Спочатку фотографувала якісь заходи і просто все, що бачила. Виставляла роботи в інтернет і людям вони подобались. Згодом почали запрошувати на індивідуальні зйомки. Меді подобається фотографувати сім’ї, хоч це і набагато складніше, тому що діти невгамовні, зате фото виходять живі. Для людей, які хочуть почати займатись цією справою, я б порадила брати компактну і бездзеркальну фотокамеру”.

Для довідки. Фотосушка – це виставка-обмін фотографіями просто неба, без будь-яких обмежень у форматі, віці, тематиці та жанрі. Всі очочі можуться взяти у ній участь. Фотографи, які хочуть, щоб і їхні знімки взяли у виставку, мають звернутися за тел. (063) 727-59-87.

Світлини були на різну тематику

Фотографи презентували свої найкращі роботи

Фото змогли передати і “ніжність” моменту

Сімейні фотосесії також були на “Фотосушці”

Фотографи та гості виставки

На відкриття виставки завітало близько 15 людей

З фотографами поспілкувались про їхню професію

Автори ділились своїм досвідом

Кожна світлина по-своєму цікава

Фото творчих та креативних людей

Нагадаємо, що у Переяславі провели благодійну акцію до Дня вишиванки. Як витратили зібрані гроші, дізнавайтесь тут.

Валерія Бобровська

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору