ГРОШІ

Як витратили гроші, зібрані у Переяславі на благодійній акції до Дня вишиванки

На що витратили гроші, зібрані на благодійній акції “Одягни вишиванку – підтримай захисника”? Прозвітували організатори.

Із 16 до 19 травня в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі та у сквері “Серце Переяслава” тривала благодійна акція “Одягни вишиванку – підтримай захисника”. У її рамках проводили благодійні ярмарки, концерти та конкурси. Загалом вдалося зібрати 74 тисячі 658 гривень 30 копійок. Про це повідомили на сайті університету, передає Інформатор.

У “Серці Переяслава” за два дні, 18 і 19 травня, зібрали 45 тисяч 418 гривень 30 копійок, а в університеті 16 і 17 травня – 29 тисяч 240 гривень.

Організатори повідомили, що 10 тисяч 070 гривень перерахували здобувачу четвертого курсу факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій переяславського університету, бійцю 16 батальйону 58-ої окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського Антону Березі. 9 березня 2022 року він потрапив у російський полон, з якого втік з побратимами. Торік 10 травня отримав поранення під час штурму переправи росіян під селищем Білогорівка Луганської області. Зараз лікується в Інституті травматології та ортопедії, за рік йому зробили 12 операцій, попереду тривала реабілітація та відновлення.

7 тисяч гривень виділили військовослужбовцю 56-ої окремої мотопіхотної Маріупольської бригади, солдату-переяславцю Юрію Гагаріну на купівлю автомобільного причіпа для підвезення продовольства та всіх необхідних речей для підрозділу. Його завантажили продуктами харчування, паливом та відправили на передові позиції.

Також придбали три прилади нічного бачення для автомобілів за 21 тисячу 829 гривень. Два з них передали підрозділу “Білі янголи”, який стоїть на Донецькому напрямку, один – у 93-тю бригаду для військовослужбовця з Переяслава Якова Познякова. Також для захисника та його побратимів придбали тактичні навушники, які обійшлися у 2 тисячі 743 гривні. З квітня 2023 року військові, які захищають Батьківщину з першого дня повномасштабної війни, відправились на бойове завдання на схід України, стояли в обороні Бахмута.

На 13 тисяч 068 гривень придбали шість двомісних палаток для 91-го дивізіону ОПТДН військовослужбовцям з Переяслава, які перебувають на “нулі”.

Для переяславця, лейтенанта Олександра Дорошенка з групи розвідки полку “Азов” і його побратимів переказали 5 тисяч 025 гривень для придбання приладу нічного бачення.

5 тисяч 025 гривень витратили на придбання інгредієнтів для приготування смачного сушеного “переяславського борщу”, який готує Ольга Дрига зі своєю командою “нескорених”. Купили 75 кілограмів капусти та 40 кілограмів цибулі.

Організатори уточнили, що із зібраних на акції грошей наразі витратили 64 тисячі 760 гривень. Залишилося 9 тисяч 898 гривень, які перерахують за запитом чи то від військовослужбовців-студентів Університету Григорія Сковороди в Переяславі чи військовослужбовців-переяславців.

Нагадаємо, що в університеті Переяслава збирають пластикові кришечки, щоб у ЗСУ були безпілотники. Як долучитися до акції, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору