ЖИТТЯ

Краще, ніж фінал ЛЧ? Чи стане п’ятий тур найгарячішим у чемпіонаті Переяславщини з футболу

Гаряча футбольна субота чекає на вболівальників на Переяславщині. Анонсуємо черговий тур чемпіонату.

Фінал Ліги чемпіонів? Стикові матчі за вихід в Українську Прем’єр-лігу? Все це тьмяніє, порівняно із п’ятим туром чемпіонату Переяславщини з футболу. Адже всі три матчі, які відбудуться 10 червня, мають неабияку інтригу і дадуть відповіді на чимало турнірних запитань. Інформатор традиційно анонсує їх.

Головний матч не лише туру, а першого кола і, можливо, навіть всього чемпіонату розпочнеться о 17:15 у Дем’янцях. Там “Матадор” (Переяслав), який посідає друге місце, прийме лідера дівичківський “Дніпро”, який досі не зазнавав поразок. “Матадор” також міг підійти до цього протистояння зі 100-відсотковим показником здобутих очок, однак тиждень тому сенсаційно поступився “Переяславу” 1:3. Ще одна поразка та ще й від основного конкурента якщо не поставить хрест на чемпіонських амбіціях, то серйозно їх похитне.

“Дніпро” наразі здається мало не ідеальною командою. У всіх трьох стартових матчах він здобув упевнені перемоги із загальним рахунком 16:1. Однак до цього часу дівичківський колектив не зустрічався із суперниками, які були б принаймні серед претендентів на медалі. Тому розхвалювати “Дніпро” зарано. Якщо він програє у цьому матчі, то чемпіонська інтрига загостриться до межі. Якщо ж виграє, то здобуде шанс на помилку, а то й кілька. Але хто буде здатен схилити дніпрян до тих помилок?

О 15:00 Вовчків (Переяславська ТГ) прийме “Переяслав”. Якби не було попереднього туру, де “Переяслав” досить спокійно розібрався із “Матадором”, то фаворит тут був би очевидним. Але якщо то не був поодинокий випадок і “Переяслав” справді знайшов свою гру та відповідну емоцію, то Вовчків ще й як може програти.

Торік ці дві команди мало не до останнього туру боролися за бронзові медалі. Можливо, цьогоріч на них чекає та ж доля. Тож очна зустріч визначить, хто суттєво покращить свої шанси. Тим паче, якщо, скажімо, “Матадор” виграє у “Дніпра”, то переможець цієї пари взагалі стане одним із трьох лідерів, у яких буде по 9 очок. Словом, позмагатися є за що.

Здавалось би, чим ще може порадувати цей тур? Матчем іще двох команд, яким є що доводити та є за що боротися. О 15:00 на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі “Бурти” (Переяслав) приймуть Циблі (Циблівська ТГ). У “Буртів” на старті був складний календар, але вони все одно спромоглися набрати 3 очки. У Цибель він був не надто простішим, але ті ж 3 очки вони здобули. До слова, обидві команди обіграли “Переяслав”.

Циблівчани вже програли один принциповий поєдинок із прямим конкурентом – Мирним (Вороньківська ТГ). Тому ще одна поразка із приблизно рівним за силою суперником зробить цю команду головним аутсайдером. “Бурти” ж наступні два тури можуть суттєво піднабрати очок і завершити перше коло міцним середняком, але для цього потрібно перемогли і Циблі, і Мирне. Перчинки цьому протистоянню додає те, що чимало футболістів циблівської команди минулий сезон провели у “Буртах”. Їм точно є що доводити колишнім партнерам.

Нагадаємо, що і серед бомбардирів чемпіонату виникла цікава боротьба. Зараз лідирує Артем Килипенко із “Дніпра”, але конкуренти близько.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору