ЖИТТЯ

У Переяславі презентували виставку “Сучасне військо крізь призму минулого”: про що вона

У Переяславі відкрили виставку “Сучасне військо крізь призму минулого”. Про що вона?

10 червня у Переяславі в парку імені Тараса Шевченка відкрили виставку “Сучасне військо крізь призму минулого”. Організував її Центр досліджень воєнної історії Збройних сил України. На банерах представили історію 35 військових частин і з’єднань України, які мають почесні найменування, коротку інформацію про них, їхнього патрона – політичного або військового діяча, чи подію на честь якої названі. Про це повідомляє Інформатор.

– Ця виставка мандрує різними регіонами України, відвідує військові частини, навчальні заклади та різні локації громадського призначення задля популяризації історії, – розповів військовослужбовець Центру досліджень воєнної історії Збройних сил України Володимир.

Виставка структурно складається із двох блоків. Перший – понад столітня історія українського війська від легіону Українських січових стрільців (1914 року) через збройні формування доби Української революції, Карпатську Січ, Українську повстанську армію до історії становлення та розвитку сучасних Збройних сил України. Другий розповідає про військові частини ЗСУ, які отримали почесні найменування. Загалом на сьогодні у Збройних силах України понад 90 військових частин та установ, які мають такі найменування (відповідно на виставці поки що представлені не всі).

У Переяславі виставка діятиме лише 10 червня до 19:00.

У Переяславі відкрили виставку “Сучасне військо крізь призму минулого”

На банерах представили історію 35 військових частин

Історія про “Збройні формування УНР”

На виставці можна дізнатись багато цікавої інформації

Збройні сил України в боротьбі за Незалежність

Виставка структурно складається із двох блоків

Виставка триватиме до 19:00

Нагадаємо, що у Переяславі відкрили “Літню фотосушку”. Більше про це дізнавайтесь тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору