ЖИТТЯ

“Він прагнув уберегти нас у тилу”: Переяславщина прощається із Юрієм Саврасем

У Переяславі попрощалися із захисником Юрієм Саврасем. Він загинув на війні.

19 липня у Переяславі та Пристромах (Студениківська ТГ) прощаються із захисником України Юрієм Саврасем. Він загинув 13 липня на війні поблизу населеного пункту Новомихайлівка Донецької області. Йому було 54 роки. Про це повідомляє Інформатор.

До Собору Успіння Пресвятої Богородиці у Переяславі пам’ять загиблого прийшли вшанувати близько сотні людей: односельчани, переяславці, військовослужбовці, знайомі, друзі та родичі. За звичаєм шану Героєві віддали, стоячи на колінах, під супровід пісні “Гей, плине кача”. У цей час рідні оплакували біля труни свого захисника. Після літургії процесія вирушила до рідного села Юрія Саврася – Пристром. Там і поховають воїна.

Сестра дружини загиблого Олена розповіла Інформатору, що Юрій був дуже працьовитим, не було такого, щоби він сидів на місці. “Місяць тому, у день народження онука, він був зовсім іншою людиною, інакше ставився до наших слів та бачення. Казав: “Ви це не повинні бачити. Ми там для того, щоби вас захистити”. Його ціль була максимально вберегти нас у тилу. Був людиною, яка бачила життя зовсім по-іншому, – з хорошої точки зору”, – розповіла вона.

“Це була дуже добра людина. Завжди приходив на допомогу, був по-справжньому порядною людиною. Хороший друг”, – поділився сусід та товариш загиблого Сергій.

Юрія Саврася призвали на військову службу 24 лютого 2022 року. Він був водієм 2 автомобільного взводу підвозу боєприпасів автомобільної роти батальйону логістики.

Нагадаємо, що 15 липня стало відомо про загибель Олександра Ігнатенка з Гайшина. Він вважався зниклим безвісти із 5 січня.

Валерія Бобровська

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору