ЖИТТЯ

“Він був завжди перший”: на Переяславщині попрощалися із Олександром Ігнатенком, який загинув на війні

На Переяславщині попрощались із Олександром Ігнатенком. Він загинув на війні.

20 липня у Гайшині (Переяславська ТГ) попрощались із захисником України Олександром Ігнатенком. Він зник безвісти 5 січня біля населеного пункту Соледар Бахмутського району Донецької області. 14 липня встановили збіг ДНК 99,9% із тілом, що належить йому. Воїну було 32 роки. Про це повідомляє Інформатор.

Цього дня ледь не всі жителі Гайшина прийшли вшанувати пам’ять загиблого. Понад триста людей – військовослужбовці, знайомі, друзі та родичі – провели воїна в останню путь. О 13:30 у церкві Іоанна Богослова священники провели літургію. Після цього процесія рушила на місцеве кладовище.

Вже на цвинтарі побратим Олександра сказав: “Всі знали його як доброго, чесного, порядного, гарного хлопця. Батьки його виховали справжнім патріотом своєї Батьківщини. З початком повномасштабного вторгнення він обрав шлях захисту своєї сім’ї, мабуть, найскладніший шлях в десантно-штурмових військах, у яких девіз “завжди перші”… І він був завжди перший. Але, на жаль, ворожа куля обірвала його життя”.

Зі словами співчуття виступив і голова Переяславської громади Вячеслав Саулко: “Ми встелили квітами дорогу, люди стояли на колінах, проводжаємо в останню путь нашого земляка. Він не побоявся, взяв зброю і пішов захищати нас з вами, нашу країну”.

Сусідка загиблого розповіла: “Саша був хорошим хлопцем, завжди допомагав, дуже хороша дитина була. Діток у нього немає, а з дружиною розлучився”.

Під час прощання військові зробили три постріли в небо, аби віддати честь побратимові. Присутні виконали Гімн України.

Олександр Ігнатенко служив водієм 2 розвідувального взводу розвідувальної роти Збройних сил України. У нього залишились, батько, мати та сестра.

Нагадаємо, що  19 липня у Переяславі попрощались із військовим Вадимом Ткаченком. Він загинув у ДТП.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору