ЖИТТЯ

У “Серці Переяслава” всі охочі малювали кавою

У сквері “Серце Переяслава” провели пленер з кавомалювання. Що це таке?

Надвечір 21 липня у сквері “Серце Переяслава” вперше провели художній пленер із кавомалювання. Охочих помалювати кавою зібралось близько десяти людей: і діти, і дорослі. Папір, пензлі та кава – все, що потрібно, аби поринути у творчу атмосферу. Малювали те, що було перед очима: фонтан, серце, природу тощо. Заняття було безкоштовним. Про це повідомляє Інформатор.

Організаторка пленеру Світлана Шевченко розповіла, що ніколи цим не займалася професійно, лише одного разу взяла онлайн-урок: “Я ніде не вчилася, але ділюся своїми навичками із дітьми у Дівичківському будинку культури, в якому працюю. Зараз канікули, дітям немає чим зайнятись, і от в мене виникла така ідея, вони приходять, а я їм допомагаю. Малювати почала давно, коли захворіла. Скоро два роки, як мені зробили серйозну операцію, було багато вільного часу, і я почала займатись малюванням. Мені хтось порадив, що можна малювати кавою, і воно справді цікаво малюється, це як арт-терапія. Зараз діти дуже гарно це сприймають, адже вони теж багато підпадають під стрес, а коли малюють, то дуже зосереджені. А ще кава має аромат, для когось збуджуючий, для когось заспокійливий, але приємний у будь-якому випадку”.

Світлана Шевченко зазначила, що такі малюнки неможливо зіпсувати, адже ця “фарба” завжди під рукою, вона природня та змивається: “Принцип малювання, як і аквареллю, тобто світліші і темніші тони, хтось малює по мокрому, хтось сухим. Зараз присутні малюють простим олівцем контур, потім буде один шар кавою світлий та інший темніший. Для цього береться звичайна розчинна кава, яку потрібно розвести водою”.

Організаторка наголосила, що якщо людям сподобається, то такі пленери можуть проводити у Переяславі й надалі.

У сквері “Серце Переяслава” Світлана Шевченко провела пленер з кавомалювання

Поверхні для малювання

До заняття долучилися діти

Малювали фонтан, серце та природу

Так створюється малюнок кавою

Пленер був творчий та цікавий

Кавомалювання працює як арт-терапія

Процес був захопливий

Світлана Шевченко показала свої роботи

Світлана Шевченко розповіла, що займається малюванням близько двох років

Нагадаємо, що 20 липня пів сотні дітей з Переяславської громади вирушили на відпочинок у Закарпаття. Деталі – тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору