ЖИТТЯ

У Переяславі для родин-переселенців провели безкоштовну екскурсію та майстерклас

У Переяславі для 28-ми родин-переселенців провели безкоштовну екскурсію та майстерклас. Як це було?

26 липня у Переяславі центр соціальних служб Переяславської міської ради у співпраці з НІЕЗ “Переяслав” для 28-ми родин-переселенців провели безкоштовну екскурсію в Меморіальному музеї Григорія Сковороди та майстерклас з відтворення стародавніх швів, які використовувалися у народних вишивках. Про це повідомили на сайті міської ради, передає Інформатор.

Пізнавальну екскурсію провела завідувачка Музею Григорія Сковороди Тетяна Радіоненко. Вона розповіла, що в музеї експонується портрет Григорія Сковороди, створений у кінці XVIIІ ст., який вважається найдавнішим його зображенням в Україні, а сам музей був відкритий у 1972 році і розташований у будівлі колишнього навчального закладу — Переяславського колегіуму, де Григорій Сковорода розпочав свою педагогічну діяльність. А також, що музей вирізняється колекцією рідкісних книг XVII-XIX ст., старовинних підручників, за якими навчалися 200 років тому, старовинних музичних інструментів і типового селянського одягу ХІХ ст.

Також в одному із залів музею Тетяна Радіоненко провела майстерклас для дорослих та дітей, які спробували на серветці опанувати техніку стародавнього шва “Жучок”. По закінченню роботи родини отримали продуктові набори від міської ради, а також мали змогу поспілкуватися із заступницею міського голови Оксаною Степаненко.

Для родин-переселенців провели екскурсію у Меморіальному музеї Григорія Сковороди

Також майстер-клас на якому присутні опановували техніку стародавнього шва “Жучок”

Екскурсію та майстер-клас провела завідувачка Музею Григорія Сковороди Тетяна Радіоненко

По-завершенню родини отримали продуктові набори від міської ради

Нагадаємо, що на Переяславщині для дітей провели заняття у мистецькому просторі “Фортеця Бахмут”. Детальніше читайте тут.

Фото: сайт міської ради

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишетесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору