ЖИТТЯ

На ремонті укриття у дитсадку в Переяславі міський бюджет втратив 455 тисяч: начальнику відділу освіти повідомили про підозру

Під час ремонту укриття в Переяславі підрядник привласнив майже 455 тисяч. Начальнику відділу освіти оголосили про підозру.

Ювенальні прокурори Бориспільської окружної прокуратури повідомили про підозру начальнику відділу освіти Переяславської міської ради (Петру Ярмоленку – ред.) за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 ККУ) та директору товариства за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 4 ст. 191 ККУ). Міський бюджет недорахувався 455 тисяч гривень. Про це повідомили на сайті Київської обласної прокуратури, передає Інформатор.

Згідно з матеріалами слідства, у лютому-квітні 2023 року між відділом освіти Переяславської міської ради та фізичною особою-підприємцем було укладено договір про надання послуг з ремонту укриття закладу дошкільної освіти у Переяславі (на фото поліції Київщини видно, що йдеться про дитсадок “Берізка” – ред.). Підрядник залучив до виконання будівельних робіт у садочку вільнонайманих працівників, а звітуючи про результати виконаних робіт, вніс до офіційних документів неправдиві відомості, значно завищивши обсяги та вартість фактично виконаних робіт і підписав їх.

Як йдеться у повідомленні прокуратури, посадова особа відділу освіти не перевірила належним чином обсяг та якість виконаних робіт та засвідчила акти своїм підписом. На підставі вказаних документів, кошти перерахували підприємству.

Згідно з висновками будівельно-технічної та економічної експертиз, підряднику надлишково перерахували з бюджету майже 455 тисяч гривень. До суду скерували клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів та арешту їхнього майна.

Нагадаємо, що на ремонт каналізаційної системи на Гімназійній у Переяславі виділили понад 12 мільйонів гривень. Деталі – тут.

Фото: Facebook поліції Київської області

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору