ЖИТТЯ

Роман Тіхонов із Переяслава бореться із тяжкою хворобою: йому потрібна допомога

Переяславцю Роману Тіхонову поставили тяжкий діагноз – міастенія. Він потребує фінансової допомоги.

Випускник історичного факультету Університету Григорія Сковороди в Переяславі Роман Тіхонов тяжко захворів. 1 червня 2023 року йому поставили діагноз – міастенія. Він потребує фінансової допомоги та підтримки. Про це повідомили на сайті університету, передає Інформатор.

За словами дружини Романа Марії, чоловік скаржився на поганий стан ще з вересня 2022 року. Тоді ж звернувся у приватну клініку “Добробут”, де провели багато досліджень. На це подружжя витратило чимало часу та фінансів. Однак лікарка так і не зрозуміла, що це за хвороба. Тоді вона була на початковій стадії. Кілька днів приймання знеболювальних засобів і масажу м’язів привели чоловіка до норми.

Згодом Роман пережив великий стрес – прямо на його очах автівка збила собаку. Стан хлопця погіршився і вони з дружиною поїхали до лікарні. Після досить насиченого лікування і чотирьох плазмофорезів Романові стало краще. Його відпустили додому з подальшим лікуванням і відправили на оформлення медико-соціальної експертизи.

19 липня Роману Тіхонову стало значно гірше. Він відмовився їхати до лікарні, мовляв, все мине. Перестав виходити надвір, став погано дихати і не міг їсти.

1 серпня подружжя поїхало до лікарні, де Романа госпіталізували. Уже 3 серпня зранку в нього стався міастенічний криз. Хлопця забрали в реанімацію і підключили до апарату штучної вентиляції легень, бо сам він дихати вже не може.

Щоб вивести із крові Романа антитіла, які блокують нормальне функціонування організму та м’язів, треба прокапати “Біовен”, щонайменше 900 мл. Один флакон на 100 мл коштує від 13 до 22 тисяч гривень – ціна залежить від терміну придатності. Загалом виходить досить велика сума.

Допомогти Роману Тіхонову можна, перерахувавши будь-яку суму на картку Монобанк 5375 4114 1824 4096 (Маша З.).

Нагадуємо, що в університеті Переяслава відкрили Центр ветеранського розвитку. Які послуги там надаватимуть, дізнавайтесь тут.

Фото: сайт УГСП

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору