ГРОШІ

В Україні з’явилася нова 10-гривнева монета, присвячена ППО

Нацбанк ввів у обіг нову пам’ятну монету “ППО – надійний щит України”. Деталі.

4 серпня, перед Днем Повітряних сил ЗСУ (6 серпня), Національний банк презентував та ввів у обіг нову пам’ятну монету “ППО – надійний щит України” номіналом 10 гривень. Вона продовжує серію “Збройні Сили України” та присвячена подвигам і героїзму воїнів протиповітряної оборони, які щоденно боронять небо України. Про це повідомили на сайті НБУ, передає Інформатор.

За своїми характеристиками монета ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Проте її реверс – тематичний та містить військову символіку, зображено пускову установку “Patriot” на фоні стилізованого радару, що виявляє ціль, та напис угорі по колу “ППО – Надійний щит України”. Дизайн виконала Тетяна Балута, скульптор – Володимир Дем’яненко. Аверс монети – ідентичний із аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року.

Як і всі інші обігові монети України, ця є обов’язковою до приймання за її номіналом для всіх видів готівкових платежів та зарахування на рахунки. Прийматися ці монети від клієнтів також будуть як звичайні обігові монети номіналом 10 гривень. Поступово в готівковий обіг введуть майже 10 мільйонів штук таких пам’ятних монет.

Водночас частину тиражу обігової пам’ятної монети сформують в спеціально оформлені ролики. Вони реалізовуватимуться як сувенірна продукція з 9 серпня в інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку та банках-дистриб’юторах.

До кінця 2023 року планується введення в обіг ще двох обігових пам’ятних монет, одна з яких буде присвячена Збройним силам України.

Нагадаємо, що у Переяславі збирають фінансову допомогу для військових. На що саме, дізнавайтесь тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше ексклюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору