ЖИТТЯ

Ще одна категорія військовозобов’язаних зможе виїздити за кордон під час воєнного стану

Уряд дозволив виїзд за кордон ще одній категорії військовозобов’язаних. Кому саме?

11 серпня за ініціативи Мінветеранів на засіданні Кабінету Міністрів України внесли зміни до правил перетинання державного кордону громадянами України. Зняли обмеження права на перетинання державного кордону в період дії воєнного стану особами, чиї рідні загинули або зникли безвісти під час участі в антитерористичній операції (АТО). Про це повідомили на сайті Урядового порталу, передає Інформатор.

В Уряді зазначили, що це зробили, аби уникнути несправедливого обмеження прав членів сімей осіб, які загинули (зникли безвісти) під час безпосередньої участі в АТО з початку збройної агресії Росії.

Таким чином військовозобов’язані українці, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час участі в АТО в період з 2014-го до 30 квітня 2018 року, зможуть перетинати державний кордон України у період дії воєнного стану.

За чинної редакції Правил перетинання державного кордону громадянами України (постанова КМУ від 27.01.1995 №57), під час дії воєнного стану право на перетин державного кордону мають, зокрема, “військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, чиї близькі родичі загинули (пропали безвісти) під час участі в здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України” (це періоди 30 квітня 2018 року – 24 лютого 2022 року та з 24 лютого 2022 року).

Нагадаємо, що в Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію до середини листопада. Деталі – за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору