ЖИТТЯ

Лідери Вовчкова та “Дніпра” на межі дискваліфікації перед вирішальними матчами: 12 тур чемпіонату Переяславщини з футболу в цифрах

Кількість голів, карток та глядачів. Підготували для вас актуальну статистику чемпіонату з футболу.

Чемпіонат Переяславщини з футболу сягає свого апогею. 12 тур, який відбувся 12 серпня, загострив інтригу до максимуму. Вболівальників на трибуни приходить все більше, емоції на полі також не вщухають, що призводить до жовтих карток – гравці опиняються на межі дискваліфікації перед найважливішими поєдинками сезону. Про все це розповідає Інформатор зі статистичної точки зору.

Голи

У 12 турі команди забили 11 м’ячів, у середньому – 3,6 за матч. Якби не “Бурти” (Переяслав), які відзначилися аж 6 разів, то показник був би ще нижчим. Натомість, дівичківський “Дніпро” вперше в сезоні покинув поле без жодного забитого м’яча. Але це не заважає наразі лідеру чемпіонату й надалі бути найкращим і за забитими (40) і за пропущеними (9).

Та й дніпрянин Артем Килипенко продовжує очолювати гонку бомбардирів із 13 м’ячами. Переслідувачі далеко – у Петра Висоцького (“Дніпро”), Владислава Столяренка (“Переяслав”), які цього туру не забивали, Максима Федоренка та Олега Розовика із Вовчкова (Переяславська ТГ), які покращили свою статистику на 1 м’яч, – по 7 голів у активі. Неподалік розмістилися Кирил Цьома із “Буртів” та Павло Лисенко із “Переяслава”, у них – по 6 голів.

Картки

12 жовтих карток побачили перед собою футболісти у 12 турі. 4 із них – для дем’янецького “Матадора”, 3 – для Вовчкова, по 2 – для Цибель (Циблівська ТГ) та “Переяслава”, лише 1 – для “Буртів”. Таким чином “Матадор” (23 жовті, 2 червоні) та “Бурти” (25 жовтих) тепер лідирують у рейтингу грубих команд. “Переяслав” (15 жовтих) та “Дніпро” (15 жовтих, 1 червона), навпаки, отримують найменше дисциплінарних покарань. Для любителів конспірології: саме ці дві команди представляють голова федерації футболу Переяславщини та його заступник. Для любителів аналізу: саме ці дві команди намагаються грати на полі першим номером, багато комбінують, відповідно менше захищаються та фолять.

Богдан Рева із Вовчкова та Олександр Ткаченко із “Буртів” пропустили по одному матчу і тепер повертаються “чистими” після дискваліфікації на вирішальні поєдинки. Микола Мельник із Мирного поки що дискваліфікований, бо його команда досі не провела жодного матчу, починаючи з 29 липня. Більше дисциплінарно покараних на наступний тур немає.

По третій жовтій у 12 турі отримали Віталій Середа із “Матадора” та Олег Розовик із Вовчкова. Для Середи, як голкіпера, це аномальний показник, зрозуміло, що карають його арбітри переважно не за фоли, а за розмови та емоції. Розовик не встиг перебрати карток до матчу із “Дніпром”, але під час нього йому все ж доведеться бути обережним. Адже, якщо Вовчків за тиждень не програє, то в останньому турі гра із Циблями стане для нього “золотою”. Там знадобляться всі найкращі. Попри те, що нещодавно Ігор Запісочний із Вовчкова та Петро Висоцький із “Дніпра” відсиділи по триматчевій дискваліфіції, вони також перебувають на межі одноматчевої, бо встигли раніше назбирати по 3 “гірчичники”. Їм також наступної суботи потрібно бути максимально обережними.

Три жовті у пасиві ще одного лідера “Дніпра” Артема Килипенка. На щастя для дівичківської команди, емоційний форвард не отримав четвертої у надскладному поєдинку із “Матадором”. Також на межі одноматчевої дискваліфікації Андрій Лисенко із “Переяслава”, Роман Рижик із “Матадора”, Андрій Середа та Максим Середа із “Буртів” (для їхньої команди наступний тур стане останнім цього сезону), Олександр Мельник та Віталій Васько із Мирного, Максим (Сергійович) Шульга та Дмитро Денисюк із Цибель.

Глядачі

12 серпня у парку Шевченка в Переяславі масштабно відзначали День молоді, але, здається, там було менше людей, аніж на стадіоні ім. В. Лобановського. За приблизними підрахунками від арбітрів, матч “Переяслава” та Вовчкова там подивилися дві сотні людей, а “Дніпра” та “Матадора” – найбільше в сезоні – 350. У Циблях розгром місцевої команди від “Буртів” побачили 100 глядачів. Загалом 650 вболівальників – це найкращий показник цього року.

Нагадаємо, що з детальним оглядом матчів 12 туру можна ознайомитися за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору