ЖИТТЯ

Вовчків та “Дніпро” зійдуться у “золотому” матчі: анонс 13 туру чемпіонату Переяславщини з футболу

Вовчків проти “Дніпра”. Хто із них стане чемпіоном Переяславщини з футболу?

19 серпня відбудеться 13 тур чемпіонату Переяславщини з футболу. Після нього дівичківський “Дніпро” може стати чемпіоном району або ж Вовчків (Переяславська ТГ) вперше із другого туру вискочить на перше місце і практично забезпечить “золото” для себе. Дві найсильніші команди зійдуться в очному протистоянні, два інші матчі туру, порівняно із цим, не мають значення. Однак Інформатор традиційно анонсує всі.

За два тури до фінішу між “Дніпром” та Вовчковом якихось два очки різниці – 24 проти 22. У першому колі вовчківчани на стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі поступилися дівичківцям, можна сказати, без шансів – 1:4. Тоді, після шостого туру, “Дніпро” відірвався від другого Вовчкова аж на 6 очок, і здавалось очевидним, куди цьогоріч поїдуть “золоті” медалі. Але вже за тиждень беззаперечний лідер сенсаційно програв “Переяславу” 2:3. Основний конкурент цим не скористався – домашня нічия із Циблями (Циблівська ТГ) 2:2. Той результат і досі гірко пригадується вовчківчанам, оскільки якби вони перемогли, то зараз би не були у ролі тих, хто наздоганяє, у перегонах із “Дніпром”.

Якщо б не було тієї невдачі із “Переяславом”, то перше коло для “Дніпра” склалося би просто ідеально. Та й без того лише одна поразка у шести матчах – це доволі непогано, враховуючи, що конкуренти втрачали очки значно завзятіше. “Матадор” (Дем’янці) провалив перше коло, “Переяслав” був традиційно нестабільним, а Вовчків, окрім згаданих вище нічиєї та поразки, програв ще й “Матадору”. Зате перед другим колом лідери внесли зміни до своїх складів (хтось суттєві, хтось ні) і розклад сил серед них, здається, змінився. “Переяслав” провалює другу половину турніру (лише одна перемога), “Матадор” програв лише Вовчкову 2:3, “Дніпро” поступився лише “Матадору” 0:1, а Вовчків взагалі тільки перемагає. Може скластися враження, що тепер саме Вовчків – найсильніша команда чемпіонату, за ним йде “Матадор” і лише потім “Дніпро”, який тримається на першому місці завдяки здобутій у першому колі перевазі.

Цю гіпотезу дівичківці мають нагоду спростувати 19 серпня о 17:30 у Вовчкові. На їхньому боці – турнірна таблиця: поразка точно залишає вовчківчан без “золота” і робить “Дніпро” чемпіоном. Якщо ж дніпряни програють, то ще матимуть мінімальні сподівання на останній тур, де їм необхідно буде обіграти “Переяслав” і сподіватися, що Вовчків не переможе Циблі (таке, як ми знаємо, вже траплялося). Ще один аргумент на користь “Дніпра” – досвід чемпіонської боротьби, більшість футболістів цієї команди вже неодноразово ставали найкращими на Переяславщині, зокрема, коли доля “золота” вирішувалася в останньому турі. Вовчків же ще торік нібито заявляв про чемпіонські амбіції на старті чемпіонату, а потім гучно провалився. Зараз практично тим же складом він дійшов до вирішального матчу сезону. Чи не перегорять хлопці? Чи вистачить моральної стійкості?

Але все ж саме вовчківську команду варто вважати фаворитом на чемпіонство. По суті, все просто – необхідно вдома перемогти “Дніпро”, а потім на виїзді Циблі. Дуже ймовірно, що так і станеться, оскільки цього року на власному полі Вовчків непереможний, зіпсувала ідеальну статистику лише та прикра нічия із Циблями. А ще “зелені” навчилися витискати прийнятний результат із будь-якого матчу. Скажімо, “Матадор” вони знищили у першому таймі, а потім важко втримували перемогу у другому, із “Переяславом” програвали 0:1, але спромоглися врешті перемогти 2:1. Ніхто не вважає, що з “Дніпром” буде простіше, але якщо дійде до боротьби характерів, то рівних вовчківчанам у нашому чемпіонаті немає. Тим паче, як вже згадувалося, втрачати їм нічого: поразка – це кінець.

Яким буде цей матч? Певно, що емоційним, не виключено, що грубим (головному арбітру Владиславові Столяренку доведеться нелегко), можливо, за ігрової ініціативи “Дніпра”, але з небезпечними випадами від Вовчкова. Навіть якщо котрась із команд вирветься вперед на кілька голів, це не означає, що інша вже не матиме шансів – на вовчківському полі можна забивати багато. На умовних трибунах точно буде гаряче, місцеві вболівальники відомі своєї емоційністю, очевидно, що головну футбольну подію року на Переяславщині вони сприймуть відповідно.

Тур же розпочнеться двома іншими матчами о 15:00. У Дем’янцях “Матадор” прийме Циблі. Господарям потрібна перемога або принаймні нічия, щоб ще сподіватися на боротьбу за “срібло”, якщо Вовчків програє “Дніпру”. Циблі ж опустилися на останнє місце й, напевно, не хочуть надовго там залишатися. До того ж, надовго не вийде, бо чемпіонат вже на фінішній прямій.

На стадіоні ім. В. Лобановського у Переяславі “Бурти” (Переяслав) зійдуться із Мирним (Вороньківська ТГ). Це протистояння важливе для обох команд, аби не стати останніми.

Нагадаємо, що у 12 турі “Дніпро” програв “Матадору”, а Вовчків переміг “Переяслав”. Детальний огляд – за посиланням.

Віталій Усик

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору